A megázott T-Rex modellt a technikusok egész éjjel hajszárítókkal szárították, majd a többi felvételnél egy platformot szereltek fölé, hogy ne legyen vizes.
Mivel a T-Rex modell bőre az első napon megszívta magát vízzel, így sokkal nehezebbé vált, nehéz volt mozgatni.
T-Rex-modell 12 méter hosszú, 6 méter magas és majdnem 6 tonnás volt.
A Robetre támadó raptor jelmezbe öltöztetett kaszkadőr volt.
Az ősi állatok viselkedését ma is élő vadakéról mintázták.
Gerald R. Molen, az egyik producer is feltűnik a filmben, ő alakítja az orvost, aki a beteg Triceratops mellett látható.
Sam Neillt sérülés érte, amikor a jelzőtüzet használta, mert egy forró foszfor-darab az órája alá csúszott és megégette a bőrét.
A kapcsolódó marketingkampány több pénzt emésztett fel, mint a film gyártási költsége.
A film kb. 63 millió dollárból jött létre.
Ariananak nem tetszett, hogy Lexről nem készítettek akciófigurát.
Robert puskáját Spielberg minden szereplővel aláíratta, majd a fegyvergyűjteményében helyezte el. Állítólag a vendégei még lőhetnek is vele.
Dennis számítógépén egy fotót pillanthat meg a néző, amely Robert J. Oppenheimert ábrázolja. Ő volt az atombomba egyik megalkotója.
Mivel a forgatás során éppen akkor csapott le Hawaiin az Iniki hurrikán, amikor a felvételek készültek, így a vihar képei valódiak.
A filmben rengeteg ajándéktárgy látható a parkban, amiket ténylegesen azért készítettek, hogy a film mellé árulják.