79% 152 szavazat
Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se!

Kipurcant a bébicsősz, anyának egy szót se!

Don't Tell Mom the Babysitter's Dead
Filmadatlap
8
Vélemények (8)
18
Szereplők (18)
28
Képek (28)
1
Videók (1)
4
Érdekességek (4)
Díjak
Filmkritika
3
Cikkek (3)
Fórum
Eniq  

FILMINFÓ

Néha az anyáknak is kell egy kis pihenés. Ilyenkor a legjobb megoldásnak egy bébicsősz tűnhet. Mrs. Crandell (Concetta Tomei) egy idős nénire hagyja a gyerekeit, aki időközben meghal. A gyerekek elviszik a néni holttestét a temetőhöz, és mint akik jól végezték dolgukat, készülnek a felügyelet nélküli nyárra. Azonban egy dologról megfeledkeztek: minden pénzüket, amit édesanyjuktól kaptak a szünidőre, a nénivel együtt a temetőbe vitték. A mentőötletért - Sue Ellen (Christina Applegate) vezetésével - azonnal összedugják a fejüket a gyerekek.

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 1991.11.15.
 
2024.03.19 Schumy1

legújabb vélemény

Gyerekkorom kedvence volt, nagyon sokszor láttam. Szórakoztató, humoros vígjáték.

0
 
2019.05.20 indingo

Helyes és humoros film, nagyon könnyed alakításokkal. Ma már nem készítenek ilyen filmeket. A történet kapcsán mindig eszembe jut Christopher Pettiet tragikus sorsa.

1
 
2023.10.29 Gamehun638

Nekem annyira nem tetszett. Viszont Christina Applegate hihetetlen jól néz ki. Igazi szexbálvány. Átlag amcsi film. Picit túltolt karakterekkel.

1
 
2019.02.26 Eniq

Hogy én ezt a filmet hányszor láttam kiskoromban... Nagy kedvencem volt tényleg az egyik legjobb vígjáték volt akkor. Ezt is újranéztem nemrég már el is felejtettem, hogy Christina Applegate játszik ebben nagyon jól adta elő a szerepét még most is imádom a filmet.

1
 
2020.05.22 Norbert93

Családi szórakozás '91-ből

A maga nemében kultikus (inkább az USA-ban), de igazából egy teljesen átlagos, de szórakoztató értékkel rendelkező családi vígjáték, aminek időtállóságát Christina Applegate nevéhez fűzhetjük. Sikerének további titka, hogy központi témája a dadus halálát követő felügyelet nélküli szórakozás lehetősége, ami hatalmas lehetőségeket rejt magában egy csapatnyi gyerek szemében. Amennyiben a könnyed szórakozást várjuk tőle nem okoz majd csalódást, továbbá az sem elhanyagolható, hogy egyszerű mivolta ellenére eredetibb cselekménnyel és koncepcióval rendelkezik, mint a 2010-es évek önismétlő vígjátékainak legnagyobb része.

0

A film összbevétele 25 196 249 dollár volt (imdb.com).

#1
 

A Zachet alakító Christopher Pettiet 24 éves korában, drogtúladagolásban elhunyt. Szerző: rbernadett

#2
 

Amikor a film megjelent videón, rendeztek egy versenyt, ahol a résztvevőknek kérdésekre kellett válaszolniuk a filmmel kapcsolatban, illetve értékelniük kellett a színészeket. Akik a legpontosabb válaszokat adták, azok között kisorsolták a bébiszitter autóját. Szerző: rbernadett

#3
 

A produkciót majdnem le kellett állítani a forgatás vége felé, az akkor 15 éves, Christopher Pettiet kábítószerfüggősége miatt. A színész kezdett kontrollálhatatlanná válni, és a producereknek alaposan meg kellett vágni a jeleneteket, hogy tudják tartani a határidőt. Szerző: rbernadett

#4