Az özvegy terve

La viuda negra

2025.08.04 4EverAlfa

Spanyol Colombo asszony

Igaz történet alapján játszódó film, de nagyon vontatott, ami valószínűleg a drámai hatás fokozására lett volna hivatott, de az valahogy nem jött át. A sztori nagyon jó, de hatalmas nyomozói tudás nem kellett a balfék gyanúsítottak elfogásához. Hogy a mai világban eszükbe sem jut, hogy lehallgathatják őket... Habár egyszer utal rá egyikük, hogy őt nem tudják kötni az áldozathoz, ezért ő nem lehet gyanús.

2025.07.14 Klauka89

Csak úgy bekapcsoltam valamit esti laza filmezéshez. Érdekes vonalvezetés jellemzi a filmet, a szereplők sem rosszak, szép spanyol táj. A nyomozó karakterén kicsit meglepődtem, hogy nem egy napbarnított, spanyol José Manuelt vagy csinos, dél-európai ... Több

2025.06.12 Ahoj poplacsek

4/10 Karcsú terv

Ha filmként nézem, akkor a minősége közepes, picit tévéfilmes. Ha úgy tekintek rá, mint pszichológia szakos elsőéves hallgatók részére készült iskolatévé oktatófilmre, amely után át lehet beszélni a tanárral, hogy mit is láttunk, akkor használható an... Teljes kritika

2025.06.04 SaSa

Igaz történet alapján...

...és lehet, hogy az igaz történethez való ragaszkodás okozta, hogy kissé lapos lett. Sokkal több dráma fért volna bele. Amúgy a színészi alakítások rendben voltak. A főszereplő hölgy szemrevaló, és nagyon jól alakította a karakterét, ráadásul volt dolgom hasonlóan manipulatív nővel fiatalon, eszméletlen, hogy mennyire képesek irányítani embereket. Teljesen elhittem, képes voltam utálni, pedig ritka, hogy beszippant egy film. Mondjuk a nyomozónő fura volt számomra. Kifejezetten nem ilyen szerepben képzelem el az alkatát, a korát... stb... nagyon fura volt. Amiért csak 3 csillagra értékelem a filmet, az az, hogy lehetett volna a gyilkos családján keresztül, meg az áldozat családján keresztül több drámát belevinni, másrészt kicsit lassú... Nem bántam meg, hogy megnéztem, de újra nem kívánnám...

2025.06.09 Hedy0809

Igaz történet alapján...

...nagy koponyák voltak, hogy telefonon szépen elmesélnek mindent. Ennél csak akkor lett volna egyszerűbb dolguk a rendőröknek, ha önként feladják magukat. Hihetetlen számomra, hogy emberek el tudják érni más embereknél, hogy öljenek értük. "Jó, persze, simán kinyírok érted bárkit." Maga a film semmi extra, de az emberi hülyeségen nem tudom túltenni magam...

2025.06.23 Lóri Ádámcsik

3,5*

Nagyon tetszett, hogy folyamatosan csepegtették az infókat nekünk (a néző számára). Érdekes és izgalmas volt a történet, és a színészek is jól játszottak. Ajánlom, ha egy jó drámára-krimire vágysz.

2025.07.16 BaloghBogi42

A tett mögötti agy

Nem is tudom, mivel lenne érdemes kezdenem a kommentemet, talán azzal, hogy már a legelején le legyen szögezve, elképesztően vontatottnak éltem meg ezt a filmet. Rendkívül unszimpatikusnak találtam a főszereplőt, a 'bűnöst', a tett mögötti agyat alakító hölgyet. Idegesítő volt, ahogy az összes férfi, akivel találkozott, azonnal megtett volna érte akármit, még ha ez a saját életük fenekestül való felforgatását vagy eldobását jelenti is. A legborzasztóbb pedig az az egészben, hogy miután a lány sötét titkai elkezdtek napvilágra kerülni, és a nyomozónő már teljes mértékben átlátott rajta, és feltárta az igazságot a másik gyanúsított számára, a férfi még akkor is védte a lányt, hiába volt egyértelmű, hogy kihasználta, és mellette más férfiak is nagy szerepet játszottak az életében. Ennél a naivitásnál talán csak a színészi játék semmilyensége a megrázóbb. Nem találtam olyan elemet a filmben, amire azt tudnám mondani, igen, ezért érdemes megnézni. Aki nem akar elpazarolni az életéből két órát egy lány elcsépelt ármánykodására, az semmiképp se nézze meg!

2025.06.03 Vikci

Mi ez?

Én nem tudom, de valami baromira mellément. Egyszerűen nézhetetlen, pedig a nyomozót alakító színészt szeretem. Azt hittem, lekaparom a tapétát.

Rémesen unalmas, már-már nézhetetlen film. A főszereplő nő egyértelműen mentálisan beteg.

2025.06.02 Stiff

Túl sok volt a nyomozós blabla, és nem eléggé éreztem a drámát. A sztori érdekes, de több pszichodráma jót tett volna neki. Így kicsit hidegen hagyott, szóval nálam ez egy afféle kihagyott lehetőség. Több volt ebben.

2025.05.31 Ricsike510

Nem tudom eldönteni, hogy zseniálisan megírták, vagy csak annyira sötét volt az egész, hogy vonzott, mint molylepkét a lámpa. :D A karakterek brutál jók, főleg a nyomozónő — imádtam a rideg stílusát.

2025.05.30 Inderpall

Ez tipikusan az a cucc, amit éjjel egykor kezdesz el, akor hajnalban is ezen pörögsz. Kicsit lassan indul be, de mikor beránt, nem ereszt. Merem ajánlani.

2025.06.03 jeno

Valaki szólhatott volna, hogy ez nem popcornos film. Lassan hömpölyög, mint egy régi spanyol novella, de cserébe a vége igazi pofon. Nem bánom, hogy végignéztem, de újranézni biztos nem fogom.

2025.06.01 hauser65

Ez a sztori konkrétan kifacsarta az agyam. Az első fél órában még csak sejted, hogy valami nem oké, de a végére minden összeáll egy beteg kirakósként. Manipuláció, kettős élet, és olyan gyomrosok, amik után csak ülsz, mint egy NPC a sarokban. :)