Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

A jelenés (2018)

L'Apparition
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
11
Képek
2
Videók

Galéria (11)

Videók (2)

 
bob.007   2019. 08. 24.

legújabb vélemény

0

Na végre, ahogy látom itt a kommentek között van rajtam kívül már Xavier Giannoli rajongó is itt. :) De aki nem ismerné, egy olyan rendezőről van szó, aki 26 éves korára elnyerte az Arany Pálmát és a legjobb filmnek járó Caesar-díjat. A jelenés szere... több»

 
juliS   2018. 08. 27.

0

Hát nem tudom...nekem valahogy kissé nehézkesen indult ez a történet, így nehezen is tudtam felvenni a fonalat. Bár az alakítások félelmetesen jók, egyszerűen nem tudtam ráhangolódni a filmre. Mégis azt kell, hogy mondjam, szerintem egyszer érdemes megnézni mindenképpen!

 
rissa   2018. 08. 29.

0

Egyet kell értenem az előttem szólóval, ez a film tényleg kivételes lett. Általában bejönnek Xavier Giannoli munkái, de szerintem ez eddigi pályafutásának legjobb rendezése. Erős sztori, komoly alakítások, kézzel tapintható atmoszféra, hát, le a kalappal!

 
bart   2018. 08. 25.

0

Erősen korrekt ez a film, igaz, hogy semmi eget rengető, ami a sztorit illet, azt hiszem, hogy ezt a koncepciót már elég sokszor láthattuk a vásznon. Szerintem egy kissé kiszámítható a történet, és nálam itt hasalt el egy kicsit.

 
Zsófi Rátkai   2018. 08. 28.

0

Iszonyú mélységű film. Folyamatosan fenntartja a feszültséget egészen a film végéig. Egészen a film kétharmadáig nem lehet tudni, merre hajlik a történet. Zseniális színészi alakítás, dráma, feszültség jellemzi, sorsokat ismerünk meg belőle, realitás keveredik a misztikummal, a világi és egyházi nézetek ütközése.

A film összbevétele 28 293 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 3 098 494 forintot termelt. A hazai mozik összesen 2 861 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A jelenés alkotója, Xavier Giannoli napjaink egyik francia sikerrendezője, aki az elmúlt években olyan filmeket jegyzett, mint a Marguerite - A tökéletlen hang, a Superstar és az Amikor énekes voltam. Legújabb filmjének főszereplője az a Vincent Lindon, aki a világ legrangosabb filmfesztiválján, Cannes-ban a legjobb színész díját nyerte meg a Mennyit ér egy ember? című dráma főszerepéért. Lindon olyan közelmúltbeli francia filmsikerekben is szerepelt, mint a Rodin: Az alkotó, vagy az Egy szobalány naplója. Lindon mellett többek között Elina Löwnsohn (Schindler listája, Hosszú jegyesség, Flört) és Anatole Taubman (Elrabolva, A Quantum csendje, Amerika Kapitány: Az első bosszúálló) játssza A jelenés főbb szerepeit. (Vertigo Media)

(hp)
 

Xavier Giannoli kimondottan Vincent Lindonnak írt Jacques szerepét, akivel már hosszú ideje szeretett volna együtt dolgozni.

(hp)
 

Xavier Giannoli személyesen is találkozott olyanokkal, akik részt vettek a Vatikán jelenésekkel kapcsolatos vizsgálataiban.

(hp)
 

A film egyes jeleneteit a közel-kelet legnagyobb menekülttáborában forgatták a szíriai határon.

(hp)
 

Xavier Giannoli rendező a forgatás előtt alaposan áttanulmányozta a Vatikán által hitelesített jelenéseket.

(hp)
 
Ha akarjuk, akkor van az eseményre észszerű magyarázat, de felfoghatjuk csodaként is. Mert – ahogy a filmben is elhangzik – a hit elsősorban döntés kérdése. Xavier Giannol nem ad tanácsot, vagy támpontot, hogy a néző mit válasszon. De abban mindenképpen segít, hogy megtanuljuk tisztelni mások elhatározását. több»
 
Xavier Giannolli vallási krimijében a legnagyobb kérdések után kutat, de szerencsére hátrahagyja A Da Vinci-kód ponyvalogikáját. Vincent Lindon gyűrött arca maga a megtestesült kétely, a titokzatos tekintetű Galatéa Bellugi pedig nagy felfedezés. több»
 
Lenyűgözően jól kezdődik. Tényleg. több»