Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
19
Szereplők
15
Vélemények
5
Képek
1
Videók

Vélemények: Locke - Nincs visszaút (2013)

 
elekm90   2020. 03. 21.

legújabb vélemény

Nagyon kedvelem a kamaradrámákat és ez az erősebbek közé tartozik. Lényegében másfél órán keresztül egy autóban játszódik, egyetlen látható szereplője a Tom Hardy által megformált címszereplő. Telefonbeszélgetések sorozata révén hallhatjuk, ahogy egy ember szakmai és személyes élete egyaránt összeomlik, ami sokkal érdekfeszítőbb, mint elsőre gondolná az ember. 8/10

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 05. 12.

a nap véleménye

Ivan Locke egy (igencsak komplikált) éjszakája

„Akarom tudni, hogy nem csak egy irányba vezetek.” Számomra a kamaradráma egy roppant kedvelt műfaj a filmes palettán, mert elsőre pillantásra egyszerűnek tűnhet, de ahhoz, hogy igazán nagyszerű is legyen, nem kevés a rendezői és a forgatókönyvírói ügyesség szükségeltetik. Ha ezek megvannak, akkor (ahogy azt mondani szokták) az már fél siker, de ha még egy olyan színészt is sikerül egy ilyen projekthez megnyerni, aki képes egy ilyen alkotást a hátán elvinni, nos, akkor abból valami igazán pazar is kisülhet. Jelen esetben ezt a remek végeredményt úgy hívják, hogy Locke. A film szerint valahol Angliában vagyunk, egy építkezésen, ahol véget ért a műszak. A munkások indulnak haza, köztük Ivan... több»


 
indingo   2017. 05. 08.

Nem igazán tetszett az elbeszélésmódja. Semmit nem tud az elején az ember, de ez nálam nem keltette fel az érdeklődést, sőt egyre csak vontatottabb lett.

 
Deku   2017. 09. 24.

Rögtön az elején nem tetszett a film, a szereplők se nekem valóak voltak de gondoltam teszek egy próbát vele hátha megéri belevágni. Sajnos bejött amitől tartottam. Unalmas vacak lett.

 
Berto49   2016. 11. 06.

!!!SPOILER!!! Nagyon érdekes film, az egész egy száguldó autó belsejében játszódik, a főhős (Tom Hardy remek alakítása) telefonon tartja a kapcsolatot a külvilággal. Drámai a helyzet, mert A. egyéjszakás kaland után a kétgyerekes házas ember a szülő nőhöz igyekszik, hogy legyen a gyereknek apja is, ne úgy, mint neki gyermekkorában, B. Európában egyedülálló betonöntési projekt építésvezetője, de mivel elhagyta az építkezést az amerikaiak kirúgták, ennek ellenére mindent megtesz a siker érdekében, C. útközben mindent elmond a feleségének – akit a kaland ellenére is nagyon szeret – a feleség azonban kirúgja. Filmként is jól működik a darab, de igazából rádiójátéknak lenne az igazi.

 
hsanya182   2016. 03. 30.

Érdekes film, végig egy autóban játszódik, a lényeg a telefonálásokon van, párkapcsolati ügyét, a becsületesség mintaképeként igyekszik megvalósítani saját döntését, melyet a múltjában is átérzett a saját bőrén. Egyszer érdemes megnézni, érettebb filmet kedvelőknek való :)

 
MMcFly2015   2016. 08. 18.

Lebilincselő, hogy egy szereplővel, és egy helyszínnel mennyire jól működő, érdekes drámát tudtak összehozni. Egyszerű a történet, de a forgatókönyv kimagaslóan jó. A telefonbeszélgetésekből szépen fokozatosan egyre többet tudunk meg, és Tom Hardy színészi tehetségével mindez ötvözve kihozza, hogy egy percre ne unjuk a filmet. Az egyszereplős filmek között kimagasló... a másik ehez hasonló, és nagy kedvenc a Brake (Gyötrelmes csapda). De mint dráma műfaj, ez nagyobbat üt.

 
szaka123   2016. 01. 22.

Tom Hardy régóta a kedvenc színészeim egyike. Miatta is ültem le megnézni ezt a filmet. Nem egy tipikus film, úgy tartja fent a feszültséget, hogy közben az egész film egy helyszínen játszódik, ami jelen esetben egy autó. Tom Hardy nagyon jól hozza le a filmet, mint mindig. Érdekes film, mindenképpen érdemes megnézni, hogy mit hoztak ki belőle a készítők!

 
Szilonka   2017. 07. 22.

Engem nagyon zavart a folyamatos zárt tér, hogy csak a kocsiban ülünk és csak egy szereplőt kell néznünk, még ha az Tom Hardy is. A történet talán pont ezért nem tudott lekötni.

 
petraszab   2019. 05. 13.

Tom Hardy zsenialitása sem segített a filmen. A története vontatott, szinte végig az autóban ülünk.

 
Zsceeeka   2016. 04. 18.

Fantasztikus kis kamaradráma, amit végig elvitt a hátán Tom Hardy . Nagyon szeretem ezt a műfajt , így sok hasonló filmet láttam , de így is befér a legjobbak közé , abszolút ajánlom megnézésre.

 
Powerful900   2015. 02. 08.

Egyszemélyes show-t nem egyszerű készíteni, de szerencsére Tom Hardy kiválóan oldja meg a feladatát ebben a kamaradrámában. Egy teljesen átlagos férfit testesít meg, aki egy hosszú autóút során, telefonbeszélgetéseken keresztül igyekszik önmagával szembenézni, és összerakni életének széthullott darabkáit. Nem a legpörgősebb film, amit valaha láttam, de kivételes alkotás. A mondanivalóját pedig nyugodtan magára veheti mindenki. Valahogy úgy kéne nekünk is a dolgokhoz hozzáállnunk, ahogy Ivan Locke is teszi...

 
lauralaura   2018. 11. 25.

Véletlen találtam a filmet, sosem hallottam róla, de a szinopszis alapján megjött a kedvem a megnézéséhez. És boldogan mondom, hogy egy rendkívül jó kamaradrámáról van szó. Tom Hardy alakítása az egyik ékköve a filmnek, a másik pedig a nem el hanyagolható forgatókönyv, ugyanis végig izgalomban tart, attól függetlenül, hogy egy kocsiban ülünk végig.

 
holnaputan   2017. 01. 07.

Tom Hardy nélkül szerintem nem lehetett volna eladni a filmet. A zárt közegben játszódó filmek valahogy összenyomják a nézőt itt is ezt éreztem, hogy szálljon már ki a a kocsiból. Egyszer meg lehet nézni, de többször semmiképp.

 
Anitabagwell   2015. 05. 10.

„I HAVE MADE MY DECISION”

Tom Hardy már megint kiütéssel győzött. Hatalmas kedvencem, nagyon nehéz elfogultság nélkül nyilatkoznom róla, de talán az azért jelent valamit, hogy meglepett ezzel az alakításával. Még engem is, aki tulajdonképpen mindig imádja, akármit csinál. A film – ha nagyon sarkítva fogalmazok - arról szól, hogy Tom Hardy 85 percen át vezeti a kocsiját, közben telefonál és orrot fúj. Egyszemélyes kamaradráma, ami szerintem minden színésznek egy embert próbáló feladat. Nagyon működhet, de nagyon el is lehet cseszni. Természetesen a film jóval több, mint amennyit leírtam róla, ám többet elmondani a történetről vétek lenne, inkább nézze meg mindenki, lesz aki nem fogja szeretni, de ráférni mindenkire rá... több»

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.