Lolita (1997)

Lolita

Lolita

Jeremy Irons

Ildikó Bacskai   2021. 08. 20.

A rendezés finomsága miatt ez a film sokkal inkább alkotás, mint "csak" egy film. Csodálatos filmzene (Morricone erre garancia), gyönyörűséges helyszínek (a legszebb a gyermektábor fasorai közötti képsorok) és elképesztő színészi játék, szerintem Jer... több»

indingo   2018. 03. 14.

Nagyon tömény film. Helyenként egészen vicces. Például, amikor a pali a hintaágyból lesi Lolitát. Máskor egészen komoly, de a legvége például elég abszurd, a himbálózó micsurkájával szaladgáló perverzzel, akibe belelőnek vagy ötöt, de ő még mindig ta... több»

Deku   2017. 10. 23.

Ez a film tipikusan belopja magát az ember szívébe ha az hagyja magát rabul ejteni. Páratlanul jó kis film lett ez. Akadnak páran, akiknek ez nem tetszik, de szerintem egészen rendben volt.

Szilonka   2018. 08. 17.

Annyira nem kötött le, mint ahogy számítottam rá. A története nagy vonalakban kiderül az leiratból. Közepes történet, bár vannak benne szép gondolatok.

Bazzzsi   2018. 03. 30.

Igényes pedofil film, bár furcsa ezt a két szót egy mondatban használni. Nem akarták túltolni a készítők. Csók elvétve van benne, szex pedig egyáltalán nincs.

VvV   2018. 11. 01.

Kíváncsi vagyok mikor porolják le ismét. A története nagyon őszinte, nem kertelnek.

Timcsi   2019. 03. 31.

Eléggé kultuszfilm lett a műfajában. Picit beteg, de a jó fajtából, ami még képernyőképes.

Lolita szerepét felajánlották Natalie Portmannek is, ám a színésznő visszautasította a lehetőséget arra hivatkozva, hogy egy felnőtt férfi színész és egy serdülő színésznő közötti erotikus jelenetet nem lenne erkölcsös mutogatni.

(ArpiHajdu és Réci)