Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
84%

Lolita (1962)

Lolita
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
12
Képek
1
Videók
Lolita

Galéria (12)

Sue Lyon
James Mason
Shelley Winters
Sue Lyon
James Mason
James Mason
Sue Lyon
Shelley Winters
Sue Lyon
James Mason
Peter Sellers
Sue Lyon
Sue Lyon
James Mason
Peter Sellers
Shelley Winters

Videók (1)

 
Indkgo   2021. 07. 10.

legújabb vélemény

0

A regényt nem olvastam, a véleményeket róla igen, és azt tudom elmondani, hogy a film vagy szörnyen adta vissza az író valódi mondanivalójat és célját, vagy szándékosan csinálták ilyen betegre a filmet. A pedofília egy súlyos probléma, nem tetszett e... több»

 
citizenfour99   2016. 03. 07.

0

Ez a film, Stanley Kubrick-hoz képest 3 csillag!!! Egyébként telibe veri a mai filmek nagy részét, szép képek, jó alakítások, ajánalom, nézzetek sok sok Kubrick-ot, kötelező rendező. Sue Lyon nagyon dögös és jól hozzá a rafinállt kiscsajszi szerepet. A történet is jó remekül lett átültetve a regényből.

 
Syracuse   2020. 04. 24.

0

Ha Kubricknál kisebb és jellegtelenebb név rendezte volna, akkor 5 csillag, így 4-et érdemel, mert szerintem kimondottan jó film. Az alapjául szolgáló könyvet nem olvastam, így ahhoz nem tudom viszonyítani. Mindenképp szinkronnal nézzétek, Gálvölgyi zseniális!

 
Ghotik   2016. 09. 28.

0

Alapvetően mondhatnánk hogy egy bizarr, perverz film, de nem erről van szó. Inkább művészfilmnek mondanám és igazi drámának ami profin mutatja be az apa belső vívódásait, különleges érzelmeit.

 
Edeske   2016. 06. 10.

0

Nagyon érdekes hangulatú és atmoszférájú elvont film. egyáltalán nem sablonos. Nagyon érdekesen mutatja be a főszereplő belső vívódásait, érzéseit. Jeremy I.hitelesen alakít benne.

A film összbevétele 9 250 000 dollár volt (imdb.com).

 

Sue Lyon a forgatást követően minden nap eljárt lovagolni. Stanley Kubrick pedig nagyon féltette a lányt, hogy megsérül az arcra egy esetleges balesetben.

(Mavil)
 

Több mint 800 lányt hallgattak meg Lolita szerepére.

(Mavil)
 

A Vivian Darkbloom név a "Vladimir Nabokov" anagramja. Ez közvetlen kapcsolatot teremt a karakter és annak megalkotója között.

(Mavil)
 

Errol Flynn kapta meg eredetileg Humbert Humbert szerepét, de elhunyt, mielőtt elkezdődött volna a forgatás.

(Mavil)
 

Az ikonikus, szív alakú napszemüveg, melyet Lolita visel, csak a reklámfotókon, valamint a Bert Stern által készített lemezborítón jelenik meg. Lolita macska szem alakú szemüvegét viseli a filmben.

(Mavil)