Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
76
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
12
Képek
1
Videók
Lolita
 
citizenfour99   2016. 03. 07.

Ez a film, Stanley Kubrick-hoz képest 3 csillag!!! Egyébként telibe veri a mai filmek nagy részét, szép képek, jó alakítások, ajánalom, nézzetek sok sok Kubrick-ot, kötelező rendező. Sue Lyon nagyon dögös és jól hozzá a rafinállt kiscsajszi szerepet. A történet is jó remekül lett átültetve a regényből.

 
Hakker   2018. 04. 01.

Kubriknak ennél vannak lényegesen jobb filmjei is. De ez is egy remekmű, csak hozzá képest gyengébb. Remekül ábrázolta az érzelmeket és a jellembéli hiányosságok, folytonos szembenállását.


 
Ghotik   2016. 09. 28.

Alapvetően mondhatnánk hogy egy bizarr, perverz film, de nem erről van szó. Inkább művészfilmnek mondanám és igazi drámának ami profin mutatja be az apa belső vívódásait, különleges érzelmeit.

 
Edeske   2016. 06. 10.

Nagyon érdekes hangulatú és atmoszférájú elvont film. egyáltalán nem sablonos. Nagyon érdekesen mutatja be a főszereplő belső vívódásait, érzéseit. Jeremy I.hitelesen alakít benne.

Sue Lyon
James Mason
Shelley Winters
Sue Lyon
James Mason
James Mason
Sue Lyon
Shelley Winters
Sue Lyon
James Mason
Peter Sellers
Sue Lyon
Sue Lyon
James Mason
Peter Sellers
Shelley Winters

A film összbevétele 9 250 000 dollár volt (imdb.com).

 

Sue Lyon a forgatást követően minden nap eljárt lovagolni. Stanley Kubrick pedig nagyon féltette a lányt, hogy megsérül az arcra egy esetleges balesetben.

(Mavil)
 

Több mint 800 lányt hallgattak meg Lolita szerepére.

(Mavil)
 

A Vivian Darkbloom név a "Vladimir Nabokov" anagramja. Ez közvetlen kapcsolatot teremt a karakter és annak megalkotója között.

(Mavil)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.