Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
85%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
12
Képek
1
Videók
Lolita
 
Syracuse   2020. 04. 24.

legújabb vélemény

Ha Kubricknál kisebb és jellegtelenebb név rendezte volna, akkor 5 csillag, így 4-et érdemel, mert szerintem kimondottan jó film. Az alapjául szolgáló könyvet nem olvastam, így ahhoz nem tudom viszonyítani. Mindenképp szinkronnal nézzétek, Gálvölgyi zseniális!

 
citizenfour99   2016. 03. 07.

Ez a film, Stanley Kubrick-hoz képest 3 csillag!!! Egyébként telibe veri a mai filmek nagy részét, szép képek, jó alakítások, ajánalom, nézzetek sok sok Kubrick-ot, kötelező rendező. Sue Lyon nagyon dögös és jól hozzá a rafinállt kiscsajszi szerepet. A történet is jó remekül lett átültetve a regényből.


 
Ghotik   2016. 09. 28.

Alapvetően mondhatnánk hogy egy bizarr, perverz film, de nem erről van szó. Inkább művészfilmnek mondanám és igazi drámának ami profin mutatja be az apa belső vívódásait, különleges érzelmeit.

 
Edeske   2016. 06. 10.

Nagyon érdekes hangulatú és atmoszférájú elvont film. egyáltalán nem sablonos. Nagyon érdekesen mutatja be a főszereplő belső vívódásait, érzéseit. Jeremy I.hitelesen alakít benne.

Galéria (12)

Sue Lyon
James Mason
Shelley Winters
Sue Lyon
James Mason
James Mason
Sue Lyon
Shelley Winters
Sue Lyon
James Mason
Peter Sellers
Sue Lyon
Sue Lyon
James Mason
Peter Sellers
Shelley Winters

Videók (1)

A film összbevétele 9 250 000 dollár volt (imdb.com).

 

Sue Lyon a forgatást követően minden nap eljárt lovagolni. Stanley Kubrick pedig nagyon féltette a lányt, hogy megsérül az arcra egy esetleges balesetben.

(Mavil)
 

Több mint 800 lányt hallgattak meg Lolita szerepére.

(Mavil)
 

A Vivian Darkbloom név a "Vladimir Nabokov" anagramja. Ez közvetlen kapcsolatot teremt a karakter és annak megalkotója között.

(Mavil)
 

Errol Flynn kapta meg eredetileg Humbert Humbert szerepét, de elhunyt, mielőtt elkezdődött volna a forgatás.

(Mavil)
 

Az ikonikus, szív alakú napszemüveg, melyet Lolita visel, csak a reklámfotókon, valamint a Bert Stern által készített lemezborítón jelenik meg. Lolita macska szem alakú szemüvegét viseli a filmben.

(Mavil)
 

Stanley Kubrick és James Harris forgatókönyvíróként nem szerepelnek a stáblistán.

(Mavil)
 

Az Egyesült Királyság és az USA 11 helyszínén forgatták le.

(Mavil)
 

A cenzúra kifogásolta azt a jelenetet, mikor Humbert ránéz Lolita fényképére, miközben Lolita anyjával, Charlotte-al fekszik az ágyban. Végül úgy vették fel a jelenetet, hogy Charlotte teljesen felöltözve fekszik az ágyon, míg Humbert köntöst visel.

(Mavil)
 

Sue Lyon nem jelent meg az 1962-es New York-i premieren, mert túl fiatal volt ahhoz, hogy láthassa a filmet, melyben szerepelt. Viszont szeptemberben részt vehetett Londonban a premieren a Columbia Theatre-ben.

(Mavil)
 

Stanley Kubrick eredetileg Joey Heatherton-t akarta a Lolita címszereplőjének, de Heatherton apja, Ray Heatherton nemet mondott a felkérésre. Nem akarta, hogy lánya egy szexbálvány legyen.

(Mavil)