Érdekességek

Majdnem híres

Almost Famous

Jimmy Fallon első filmes szerepe volt.Szerző: Dorkateo

Amikor a repülőgép bajba kerül, két olyan énekes dalát játsszák, akik valóban légi szerencsétlenségben haltak meg: az egyik dal a "Peggy Sue", utalva Buddy Hollyra , majd a "Whoa baby!", utalva The Big Bopperre.Szerző: Dorkateo

A jelenet, amikor az egyik énekest megrázza az áram a színpadon, valós eseményen alapul. Les Harvey, a Stone the Crows gitárosa 1972-ben tényleg meghalt, miután megrázta egy földeletlen mikrofon.Szerző: Dorkateo

Kate Hudsont eredetileg William húgának választották.Szerző: Dorkateo

Russell Hammond és Penny Lane szerepét eredetileg Brad Pittnek, illetve Sarah Polley-nek írták. Polley otthagyta a filmet, hogy saját projektjén, a kis költségvetésű kanadai filmen, a The Law of Enclosures (2000) -ön dolgozhasson. Pitt hónapokig dolgozott a rendezővel,végül azt mondta: „Egyszerűen nem értek hozzá eléggé ahhoz, hogy megcsináljam."Szerző: Dorkateo

Kate Hudson élete egyik legnagyszerűbb élményének tartja a film elkészítését.Szerző: Dorkateo

A medencés bulin Russell Hammond felkiált, hogy „Én egy aranytestű isten vagyok!”. Ez utalás Robert Plantre, a Led Zeppelin énekesére, aki állítólag ugyanezt mondta (józanul), miközben egy hotel erkélyéről a Sunset Stripre nézett.Szerző: Dorkateo

A rendező és író Crowe a Rolling Stone munkatársaként elsőként az Allman Brothers Banddel turnézott. Gregg Allman nem bízott benne, és folyton azt kérdezte, hogy narkós-e. Aztán egy majdnem halálos kimenetelű repülőgép-szerencsétlenséget élt át, miközben a The Who-val utazott. Russell Hammond karaktere részben Glenn Frey (Eagles) karakterén alapul.Szerző: Dorkateo

Hogy igazi rockzenekarnak tűnjenek, a Stillwater banda négy színésze hat héten keresztül minden hétköznap este négy órát próbált.Szerző: Dorkateo

Patrick Fugit a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díjára.Szerző: mamiéstöti2

Kate Hudson a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb női főszereplőnek járó díjára.Szerző: mamiéstöti2

Az 1970-es években valóban létezett egy Stillwater nevű együttes, de nem abban a formában, ahogy a filmben ábrázolva van. A valódi együttes mégis belement abba, hogy használják a nevüket, miután elolvasták a forgatókönyvet.Szerző: ArpiHajdu és Réci

A filmbéli zenekarnak, a Stillwaternek a dalait Peter Frampton, Cameron Crowe és Nancy Wilson, a Heart nevű együttes énekesnője írta. Crowe és Wilson 1986-2010 között volt házaspár.Szerző: ArpiHajdu és Réci