Everett, Delmar és Pete megszökik a börtönből a gazdasági válság idején. A hazafele vezető úton hihetetlen kalandokba keverednek, miközben nyomukban lohol Colley nyomozó, aki mindent bevet, hogy elkapja a szökevényeket.
Ez is tipikusan az a film, amivel tök régóta adósa vagyok önmagamnak. Most végre megnéztem, és azt kell mondjam, nem kellett csalódnom. Hozza azt a szintet, hangulatot és humort, ami a Coen-filmektől elvárható. Kellemes és aranyos film.
Egy igazán remek film a Coen-fivérektől. Már alapból az vicces, hogy az elején kiírják, miszerint Homérosz Odüsszeia című eposza alapján készült, pedig ez inkább egy parafrázis, mintsem valódi adaptáció. De ettől válik igazán érdekessé ez az egész. T... Több
Az Ó, testvér, merre visz az utad? egy újkori Odüsszeusz történet, melynek minden perce magán viseli a zseniális rendezőpáros ujjlenyomatát. Órákig tudnám dicsérni, sorolnám az emlékezetes jeleneteket, az idézhető egysorosokat, de nincs értelme. Egészen kiváló film, aki nem látta, sürgősen pótolja!
A film vége felé látható ház - amelyben a történet szerint Everett a gyerekkorát töltötte - nagyon hasonlít az Evil Dead - A gonosz halott című film híressé vált faházára. A hasonlóság nem véletlen, hiszen Joel Coen vágási asszisztensként dolgozott az 1981-es A gonosz halotton.