Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
79

Tenacious D, avagy a kerek rockerek (2006)

Tenacious D in The Pick of Destiny
Filmadatlap
 
32
Szereplők
5
Vélemények
7
Képek
2
Videók
 
GedyPapa   2017. 03. 31.

legújabb vélemény

Az egyik nagy kedvencem ez a zenei produkció. Feledhetetlen dalok és kiváló poénok. Néhol kicsit "túltolják" azonban a végeredmény egy többször nézős film, amelyet Jack Black és Kyle Gass kiválóan összeállított.

 
ArpiHajdu és Réci   2016. 07. 14.

Minden hibája ellenére én nagyon szeretem ezt a filmet. A zene isteni, a rockzene nagy alakjai is szerepet vállalnak (Meat Loaf, Dio, Dave Grohl). Hiába a sablonsztori, a pár bizarr betét (pl. a gombás halucinációs kaland) meg a fura alakok, valamiért olyan nekem ez a film, hogy élvezhetően gagyi, emiatt pedig többször is képes vagyok megnézni.


 
ferdi95   2015. 01. 26.

Imádom ezt a filmet, mindent bele akartak sűríteni a szerzők, és szerintem sikerült is valamennyire , nagyon sokat nevettem rajta ajánlom mindenkinek!:)

 
gandalf01   2015. 07. 28.

Nem egy hétköznapi film, az egyszer biztos. Nagyon sajnálom, hogy nem hozta meg az alkotóknak a várt sikert, de ez a kultfilmek sorsa. A producerek nem keresik magukat betegre, de a közönség soha nem felejti el az alkotást. Jack Black és Kyle Gass görbe tükröt tartanak saját maguk elé. A kapott képben több zenész is magára ismerhet :)

 
Randallot   2014. 12. 23.

Ez a film a rock szerelmeseinek készült. Jack Black élete egyik legemlékezetesebb alakításában önmagát alakítja Kyle Gass oldalán. Mindketten remek zenészek és hihetetlenül viccesek. A filmet egy igazi klasszikus, egy kultusz film, amiről még évtizedek múlva sem fogunk megfeledkezni. A rock örök!

A film összbevétele 8 319 186 dollár volt (imdb.com).

 

JB édesapját Meat Loaf alakítja.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Dave Grohl sátánná sminkelése 7 órát vett igénybe.

(ps)
 

Kyle Gass a zeneboltban egy Trainwreck feliratos pólót visel. Érdekesség, hogy a Trainwreckben Klip Calhoun művésznéven énekel és gitározik a színész.

(ps)
 

A formáció első fellépését Gregg Turkington konferálta fel. Később Gregg elkísérte a fiúkat a turnéjukra is, amelyen saját dalaikat és a film zenéjét adták elő.

(ps)
 

A végzet pengetője egy signature Gibson SG típusú gitár húrjai közé szúrva látható a Rockmúzeumban.

(ps)
 

és BJ Porter még a kétezres évek elején írtak egy forgatókönyv változatot, amit végül kihajítottak.

(ps)
 

A film elején látható animációt John Kricfalusi készítette.

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.