Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
83

Máris hiányzol (2015)

Miss You Already
Filmadatlap
 
29
Szereplők
18
Vélemények
25
Képek
5
Videók
 
Bogi87   2016. 05. 31.

Ma lehetőségem kínálkozott rá, hogy premier előtt megnézzem a Máris hiányzol című filmet és azt kell, hogy mondjam, pozitív csalódás volt. Egy átlagos filmre számítottam, de amit kaptam az felülmúlta az előzetes várakozásaimat. A romantikus filmdráma kezeskedik róla, hogy szem ne maradjon szárazon, ugyanakkor mély depresszióba sem torkollik. Nehéz egy ilyen témát filmre vinni úgy, hogy kellően éreztessék a betegség súlyát, de mégis tudjunk mosolyogni, hiszen a kettő majdhogy nem kizárja egymást. Ez a film mégis finom, már-már iróniába átcsapó humorával tökéletes megtalálta az aranyközéputat.

 
Deku   2017. 09. 24.

Ez a film nem túl megkapó elsőre de ha valaki kétszer is bepróbálja akkor egész nézhetővé válik. Csak sajnos ehhez el kell jutni addig, hogy kétszer megnézze legalább. Így nem a legjobb.


 
HercegPeter   2019. 06. 26.

Egy megható, keserédes történet a barátságról, a veszteségekről és a nehéz időkről. Ez a szerep sokat kívánt Toni Collette-től, aki nem csak a karakterek szerint, de alakításával is lemosta Drew Barrymore-t a vászonról. A film nagyon szépen mutatja be, hogy ha van kibe kapaszkodnunk a nehéz időkben, akkor sokkal könnyebben juthatunk át a kihívásokon. Tetszett, hogy amennyire komoly témájú a film, annyira könnyedre vette a figurát.

 
Mavil   2016. 06. 09.

Nagyon megható, hol szomorú, hol humoros dráma-vígjáték. Nehéz feldolgozni és filmre vinni egy ilyen komoly betegséget úgy, hogy ne csak a borzalmakat lássuk, hanem nevetni is tudjunk, de mégse essünk át a ló túlsó oldalára. A film alkotói remekül megoldották mindezt.

 
Borga   2016. 11. 22.

Ha döntenem kéne, hogy a drámai, vagy a vígjáték vonal erősebb a filmben, hát nagy gondban lennék, de talán a drámai vonal a hangsúlyosabb. Szerintem nem volt olyan ember a nézőtéren, aki titokban ne a könnyeit törölgette volna.

Toni Collette
Drew Barrymore
Toni Collette
Paddy Considine
Drew Barrymore
Toni Collette
Paddy Considine
Dominic Cooper
Toni Collette
Drew Barrymore
Toni Collette
Drew Barrymore
Toni Collette
Toni Collette
Paddy Considine
Drew Barrymore
Drew Barrymore
Toni Collette
Drew Barrymore
Paddy Considine
Drew Barrymore
Drew Barrymore
Toni Collette
Toni Collette
Drew Barrymore
Toni Collette
Toni Collette
Toni Collette
Toni Collette
Drew Barrymore
Dominic Cooper
Toni Collette
Drew Barrymore
Toni Collette
 
A Máris hiányzol egyáltalán nem könnyű film. Elgondolkodtató és fontos kérdéseket feszeget. Vannak benne vicces, felemelő és egyben tragikus pillanatok is. Mindenkinek van egy olyan barátja, akiért bármit megtenne, ezért bárkit képes megszólítani mozi. Leginkább nőknek ajánlom, hogy legjobb barátnőjüket fogják kézen és menjenek el közösen a filmre. Utána mindenképpen jobban fogjátok értékelni azt, akit egy életre magatok mellé választottatok. 71/100 több»
 
Persze, itt is bekövetkeznek a műfaj kötelező fordulatai, a nagy kiborulások, nagy összeveszések és nagy kibékülések. Ezek kissé felrázzák a Máris hiányzol második felét – csak legyen türelmünk idáig megnézni a filmet. Ekkor bebizonyosodik, hogy egy barátság is csak akkor érdekes, ha különlegesnek ábrázolják (lásd: közös rajongás az Üvöltő szelekért és az ezzel kapcsolatos kaland). De pont a kulcsfontosságú érzelem részletezésére, igazolására a film első fele nem sok kísérletet tett, ekkor pedig már késő. Milly egyre betegebb, Jess végre terhes lesz – az átmeneti zökkenők ellenére pedig rájönnek, milyen fontosak egymás számára. A Máris hiányzol ott tévesztett irányt, hogy a nagy drámákon keresztül próbálta bizonygatni a két nő szoros kapcsolatát, nem pedig a mindennél fontosabb barátságot tűzdelte meg kihívásokkal. Árnyalatnyi különbségnek tűnik, mégis megpecsételi a filmet. 6/10 több»
 
Ha egy film a rákkal való szembenézésről és a barátságról, szól, s mindezt olyan színészek tolmácsolják, akik képesek helytállni a leggiccsesebb körülmények között is, könnyen lehet, hogy minden tiltakozásunk ellenére, egyénenként különböző mértékben ugyan, de meghatódunk a végére. 60/100 több»

A film összbevétele 7 573 997 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 3 378 090 forintot termelt. A hazai mozik összesen 2 765 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet Angliában forgatták 2014 őszén.

(dulkap)
 

Drew Barrymore, Toni Collette és a gyermekeik szoros barátságba kerültek a forgatás során.

(dulkap)
 

A film Morwenna Banks, Goodbye című rádiójátéka alapján készült.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.