Ma ünnepli negyvenhetedik születésnapját Drew Barrymore, ez alkalomból pedig össze is gyűjtöttük a tíz legjobb filmjét.

Drew Barrymore 1975. február 22-én született a kaliforniai Culver Cityben John Drew Barrymore és a magyar származású Ildikó Jaid lányaként.

Amikor hatévesen megkapta első igazi szerepét keresztapja, Steven Spielberg E.T. A földönkívüli (1982) című filmjében, a kritikusok azonnal az egyik legígéretesebb tehetségnek kiáltották ki. A korán jött hírnév rengeteg gonddal járt, a színésznő már nagyon fiatalon alkohol- és drogproblémákkal küzdött.

Hosszú rehabilitáció után a kilencvenes évek közepén tért vissza, de a szakmai áttörésre még várnia kellett. Az 1995-ben bemutatott Mindörökké Batman (1995) egyik mellékszereplőjeként először szerepelt igazi kasszasikerben azóta, hogy több mint tíz évvel korábban egyszer már meghódította a világ mozijait. Innentől ismét keresett színésznő lett, rögtön a következő évben Woody Allennel forgatott az A varázsige: I love you (1996) című filmben. 1998-tól óriási sikerek következtek, először a Nászok ásza (1998), A bambanő (1999), majd 2000-ben a Charlie angyalai (2000).

A színésznő a szerepek mellett produceri feladatokat is vállalt, és csakhamar felért karrierjének csúcsára. A következő években egyik sikerfilmje követte a másikat: Donnie Darko (2001), Fiúk az életemből (2001), Egy veszedelmes elme vallomásai (2002). A drámák mellett vígjátékokban is remekül helyt áll, Adam Sandler egyik kedvenc partnere, akivel az elmúlt tíz évben három közös filmet is forgattak, legutóbbi ilyen filmje a 2014-es Kavarás.

2009-ben megalapította filmgyártó cégét, a Flower Filmst, és Hajrá Bliss! (2009) címmel megrendezte a várva-várt első saját filmjét.

2014-ben a Máris hiányzol című romantikus vígjátékban. 2016-ban a Hogyan legyünk szinglik című filmben szerepelt  Dakota Johnson, Alison Brieé s Rebel Wilson mellett. A 2019-ben megjelent Charlie angyalai reboot munkálataiban producerként vett részt, majd 2020-ban A másik én filmben volt látható.

Harmadik házasságát éli, az első tizenkilenc évesen köttetett Jeremy Thomas-szal, amely mindössze 1 hónapig tartott, majd hat évvel később hozzáment a humorista Tom Greenhez, akitől hat hónappal később vált el. Jelenleg két éve él producer férjével, Will Kopelmannal, akivel két gyereket nevelnek.

#10

78 Macskaszem  (1985)

(4) (10)

horror | thriller | vígjáték

A film három különálló történetet mesél el, melyeknek azonban van egy közös pontjuk: egy rejtélyes macska. Az első történet főhőse egy profi teniszező, akik egy halálos... több»

#9

vígjáték

Netflix | TV-ben (Paramount Channel, csütörtök 01:33)

Alex (Ben Stiller) és Nancy (Drew Barrymore) az ígéretes fiatal pár beköltözik álmai otthonába. Csupán egy apró szépséghibája van az álomháznak, hogy a felső szinten egy... több»

#8

74 A bambanő  (1999)

(6) (4)

dráma | romantikus | vígjáték

Egy újságírónő visszamegy a középiskolába egy eredeti sztoriért, és ismét eljátssza, hogy diák - ám kénytelen szembesülni azzal, hogy a gyerekkori traumáit újra kell... több»

#7

78 E.T. A földönkívüli  (1982)

(34) (104)

családi | sci-fi

E.T., a békés szándékkal érkező földönkívüliek egyik példánya véletlenül a Földön ragad. Ijedten és zavartan, titokban figyeli az emberek világát, amíg a tíz éves... több»

#6

80 Zene és szöveg  (2007)

(13) (7)

romantikus | vígjáték | zenés

Alex Fletcher rocksztár évei már a háta mögött vannak, és mindent meg kell tennie, hogy karrierje új lendületet kapjon. Fletcher képtelen előállni a tökéletes dalszöveggel,... több»

#5

82 Donnie Darko  (2001)

(47) (35)

dráma | sci-fi | thriller

Donnie Darko (Jake Gyllenhaal) akár átlagos kamaszfiú is lehetne, azonban miután leáll a gyógyszereivel, üzeneteket kap az űrből. Egy hatalmas groteszk plüssnyúl kommunikál a... több»

#4

81 Máris hiányzol  (2015)

(17) (5)

dráma | romantikus | vígjáték

Milly (Toni Collette) és Jess (Drew Barrymore) legjobb barátok, gyermekkoruk óta mindenüket megosztották, beleértve titkaikat, ruháikat, fiúikat, azonban eljött az ideje, hogy... több»

#3

83 Sikoly  (1996)

(53) (18)

horror | misztikus | szatíra

SkyShowtime

Sindey-nek nincs könnyű dolga: édesanyját meggyilkolták, édesapja elhanyagolja, és a barátjával sem úgy alakul a viszonyuk, ahogy azt elképzelné. A kisvárosban feltűnik egy... több»

#2

84 Az 50 első randi  (2004)

(83) (9)

dráma | romantikus | vígjáték

HBO Max | Netflix

Az unatkozó playboy, Henry Roth (Adam Sandler) éli vidám mindennapjait a földi paradicsomban Hawaii-on. Könnyed és kellemes életéhez már csak egy nő hiányzik, és Henry sikeresen... több»

#1

87 Örökkön-örökké  (1998)

(3) (2)

dráma | romantikus | vígjáték

Disney+

Hamupipőke történet valós szereplőkkel. Danielle D'Barbarac karakán és okos lány, egy nemes árvája, akit mostohaanyja, D'Gent bárónő szolgasorban tart. Egy nap összehozza a... több»