56% 39 szavazat
Nirvána

Nirvána

Nirvana
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
18
Szereplők (18)
6
Képek (6)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Három nappal 2005 karácsonya előtt Jimi, a sikeres videojáték-fejlesztő egyedül bámulja a hóesést, barátnője egy éve eltűnt. Három nap múlva kerül a boltokba az általa fejlesztett "Nirvana" játék, amelyet vírus támad meg az utolsó pillanatban. Solo, a virtuális hős tudattal is rendelkezik, könyörög Jiminek, hogy szabadítsa meg a rémálomtól és törölje le a játékot. Mi más is lehet a legnagyobb szabadság, mint megsemmisíteni saját alkotásunkat egy pillanat alatt? Ám a cég bebiztosította magát: őriz egy eredeti példányt. Nem marad más, mint betörni a rendszerbe: Joystick, a műszemű angyal és Naima, a mesterséges memóriájú nő segítségével. Meghökkentő formatervezés, a virtuális valóság jövőképe és főleg Giorgio Armani ruhái teszik izgalmassá az olasz mozi egyik kultuszfilmjét.

Forgatókönyvíró: Pino Cacucci, Gloria Corica
Ország: Franciaország, Olaszország
Premier (HU): 1998.03.12.
 
2019.03.18 tmotm

legújabb vélemény

Ez a „film” a cyberpunk megcsúfolása. Bár a világ felépítése néhol egész jól sikerült, a történet csapnivaló. Unalmas, kiszámítható, semmi.

0
 
2017.11.27 vertigo

Nagyon sokáig tartozott a kedvenceim közé ez a film régen, mára viszont teljesen előjöttek a hibái. Túlságosan hordozza magán azokat a gyengeségeket és kliséket, amiket csak ki tudott termelni az akkori filmszakba. Nem mondom, hogy időpocsékolás megnézni, de annyi bizonyos, hogy nem egy nagy élmény.

0
 
2017.05.13 Sziszi

Valójában eléggé nehéz volt fogást találni ezen a filmen, hiszen Lambert alakítása se több, se kevesebb, mint amit színész nyújtani tud. De azt be kell látni, hogy a film nagyon hangulatos, így a gyenge történet ellenére is szerintem szórakoztató tud lenni.

0