Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

Az örökbeadás (2020)

Nowhere Special
Filmadatlap
 
26
Szereplők
10
Vélemények
8
Képek
2
Videók

Galéria (8)

Daniel Lamont
Daniel Lamont
Daniel Lamont
Uberto Pasolini
James Norton
James Norton
Daniel Lamont
Uberto Pasolini
James Norton
Daniel Lamont

Videók (2)

 
Orsolya   2022. 09. 12.

legújabb vélemény

0

Lassan hömpölygő cselekmény, de nem unalmas, a kimondatlan szavak, a tekintetek és a gesztusok így is sűrű atmoszférát teremtenek. Amikor összeáll a kép, mellbevágó a hatás, ezt a kiváló színészi alakítások is elősegítik. A haldokló, fiáról erőn fel... több»

 
accattone   2022. 01. 09.

a nap véleménye

4
A Pasolini név megint szép lesz

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Keresetlen, egyszerű, szép. Semmi túlzó, csak alap szentimentalitás, egyszerűen "heart touching", ahogy jellemezni szokták a hasonló filmeket. Talán szőrmentén a brit "working class"-szociodrámák sorába is beleillik, mert a cselekmény egy haldokló és... teljes kritika»

 
dandelion1983   2022. 01. 22.

1

Kőkemény film. A lehető legkevesebb szó felhasználásával mutatja be egy apa és a fia kapcsolatát, a szeretet erejét. Minden képnek nagy jelentősége van, ahogy haladunk előre a történetben, annál erősebb a hatásuk. Nagyon hiteles, minden manírt mellőzve óriási hatást gyakorol a nézőre.

 
MoviesChris   2022. 03. 28.

0

Egy nagyon kemény témát jár körül a film. Több szempontból is egy fajsúlyos történet. Konkrétan ilyen felállásban még nem láttam hasonló alkotást. Az, hogy igaz történet inspirálta, szívbemarkoló. Ha filmként tekintek rá, akkor azt kell mondjam, az e... több»

 
HanGa   2022. 01. 23.

1

Nagyon fontos, hogy nem voltak túljátszva a szerepek. A történet megrázó és megindító. Helyenként kicsit lassú.

 
diumiu   2022. 02. 03.

0

Teljesen véletlenül futottam bele ebbe a filmbe, és nem bántam meg. Nem olvastam utána a történetnek, így kb. a film 1/3-nál "esett le", hogy mi is felállás... Lesokkolt... Nagyon szeretem az igaz történeteken alapuló filmeket, de mint mindig, ez a f... több»

 
Fikatours_blogger   2022. 04. 27.

0
Szubjektív

Én, amikor egy filmet értékelek, több szempontot veszek figyelembe. A legmagasabb elvárást a forgatókönyvvel kapcsolatban támasztom. Ha a történet íve lapos, ha nincs benne meglepetés vagy nem elég eredeti, hiába jók a színészek, gyönyörű a fotózás, arra már nem adok jó, főleg nem tökéletes osztályzatot. Ebben az alkotásban ráadásul túltolták a hatásvadász jeleneteket, nem is tudtam meghatódni, hiába volt cuki a kissrác. Talán, ha dokumentumfilm kategóriában indulna, jónak mondanám, de így nálam csak közepes. Sorry.

A film összbevétele 156 197 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 4 621 755 forintot termelt. A hazai mozik összesen 3 709 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az örökbeadás a Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában debütált.

(csd)
 

James Norton és Daniel Lamont a forgatás előtt több időt töltöttek együtt, hogy a filmben látható kapcsolatuk hitelesebb legyen.

(csd)
 

Daniel Lamont első filmes szerepében látható.

(csd)
 
A film igazi felfedezése természetesen a négyéves fiú, Daniel Lemont, aki most először állt kamera elé (ez koncepciója is volt a gyerekszereplő-válogatásnál Pasolininek), és talán ezért is olyan természetes. több»
 
Utóbbit sugározza a főszereplőjének lénye is, akit alakítva a leginkább szépfiúszerepekből ismerős James Norton (Kisasszonyok, The Nevers) teljesen eltűnik az egyszerű északír melós karakterében, bámulatos alázattal és látszólagos eszköztelenséggel dolgozva a film céljaiért. több»