Advertisement
Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
97%

Az örökbeadás (2020)

Nowhere Special
Filmadatlap
 
26
Szereplők
5
Vélemények
8
Képek
2
Videók

Galéria (8)

Daniel Lamont
Daniel Lamont
Daniel Lamont
Uberto Pasolini
James Norton
James Norton
Daniel Lamont
Uberto Pasolini
James Norton
Daniel Lamont

Videók (2)

 
HanGa   2022. 01. 23.

legújabb vélemény

1

Nagyon fontos, hogy nem voltak túljátszva a szerepek. A történet megrázó és megindító. Helyenként kicsit lassú.

 
accattone   2022. 01. 09.

a nap véleménye

4
A Pasolini név megint szép lesz

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Keresetlen, egyszerű, szép. Semmi túlzó, csak alap szentimentalitás, egyszerűen "heart touching", ahogy jellemezni szokták a hasonló filmeket. Talán szőrmentén a brit "working class"-szociodrámák sorába is beleillik, mert a cselekmény egy haldokló és... teljes kritika»

 
dandelion1983   2022. 01. 22.

1

Kőkemény film. A lehető legkevesebb szó felhasználásával mutatja be egy apa és a fia kapcsolatát, a szeretet erejét. Minden képnek nagy jelentősége van, ahogy haladunk előre a történetben, annál erősebb a hatásuk. Nagyon hiteles, minden manírt mellőzve óriási hatást gyakorol a nézőre.

 
Lojzika7   2021. 10. 05.

0

Mit mondhatnék, nagyon szívhez szóló film, amit szerintem nem is elég egyszer megnézni. Mindenkinek csakis ajánlani tudom!

 
kounicakhaha   2020. 10. 20.

0

Nagyon lassan indul be a történet, de aztán teljesen az ember lelkébe ivódik. Számomra nagyon meghatározó filmélmény volt.

A film összbevétele 156 197 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 3 073 515 forintot termelt. A hazai mozik összesen 2 732 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Az örökbeadás a Velencei Filmfesztivál versenyprogramjában debütált.

(csd)
 

James Norton és Daniel Lamont a forgatás előtt több időt töltöttek együtt, hogy a filmben látható kapcsolatuk hitelesebb legyen.

(csd)
 

Daniel Lamont első filmes szerepében látható.

(csd)
 
A film igazi felfedezése természetesen a négyéves fiú, Daniel Lemont, aki most először állt kamera elé (ez koncepciója is volt a gyerekszereplő-válogatásnál Pasolininek), és talán ezért is olyan természetes. több»
 
Utóbbit sugározza a főszereplőjének lénye is, akit alakítva a leginkább szépfiúszerepekből ismerős James Norton (Kisasszonyok, The Nevers) teljesen eltűnik az egyszerű északír melós karakterében, bámulatos alázattal és látszólagos eszköztelenséggel dolgozva a film céljaiért. több»