68% 31 szavazat
Származás

Származás

Origin
Filmadatlap
1
Vélemények (1)
28
Szereplők (28)
5
Képek (5)
5
Videók (5)
4
Érdekességek (4)
Díjak
Filmkritika
5
Cikkek (5)
Fórum

FILMINFÓ

Tartalom 1
Tartalom 2
Hivatalos tartalom

Napjainkban amerikaiak millióinak életét nem hivatalosan az emberi megosztottság több generációra visszanyúló hierarchiája határozza meg. Ezen továbblépve az emberi megosztottság nemzedékekre visszanyúló hierarchiáját is ez a gondolkás szövi keresztül.

Ez egy olyan rendszer, amely formálta… Több


Rendező: Ava DuVernay
Író: Ava DuVernay
Forgatókönyvíró: Isabel Wilkerson
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier (HU): 2024.04.11.
Forgalmazó: ADS Service

Hol nézheted

KULCSSZAVAK

 
2024.05.22 Fikatours_blogger

legújabb vélemény


A fajsúlyos témákat feldolgozó filmeket nem illik fikázni, de hát mit tegyek, ha nem bírok magammal. Bizonyára sokkal több empátiával néztem volna, ha afroamerikaiként élnék valahol az USA déli államaiban, de valószínű, hogy akkor sem tetszett volna. Jobban szeretem, amikor egy kreatív történeten keresztül érinti meg a rasszizmusra hajlamos néző lelkét a film. Ebben a két óra húsz percben alig történik valami a vásznon, a szerző narrációval és párbeszédekbe rejtve közli a mondanivalóját a publikummal. Ez pedig nem filmes műfaj. Ajánlom viszont nyelvgyakorlásra, mert szépen artikulálva beszélnek benne.

0

A film 867 120 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 400 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

#1
 

Ava DuVernay rendező több interjút készített Isabel Wilkerson íróval, amelyek alapján tovább tudta gondolni a film cselekményét.Szerző: csd

#2
 

A Származás forgatókönyve Isabel Wilkerson Szolgaságra születtünk című kötete alapján készült.Szerző: csd

#3
 

A Származás a 80. Velencei Filmfesztiválon debütált.Szerző: csd

#4