Spoilerveszély!!! Sajnos ki kell tegyem ezt a jelzést, mert hát ugyan a tartalom is sok mindent elárul, de sok olyan ember van, aki egy leírásból nem akarja megtudni, mi is történik a filmben, bár a tartalomban ott van. A sorozat bevezető része, mondjuk ki, mint felvezető, nem sikerült annyira látványosra. A történet, hogy eltűnnek emberek, és egy üstökös formájában, ami gömbbé változik, visszatérnek mind a 4400-an; ez nálam sci-fi kategória. A főszereplőket is jól elkülönítve bemutatták, mi az élethelyzetük, és hogy mire számíthatunk. Talán Orson Bailey ereje is mutatja, hogy igen, történt velük valami, mint Maia Rutledge, aki szerintem a jövőbe lát, vagy Shawn Farrell, aki életet tud adni. Nekem inkább érdekes, mintsem lenyűgöző első epizódot látok ebben. Érezni a feszültséget, és a két nyomozópár, Tom Baldwin és Diana Skouris, nálam máris egy pár. Valahogy úgy néznek egymásra, ami nemcsak munkakapcsolat, de ez csak az én meglátásom, és hasonló a helyzet Richard Tyler és Lily Moore között is. Szóval eseménydús első rész, alapból jól felépített bevezető; lássuk, mire mennek ezzel a történetkezdéssel. Én egy erős három csillaggal indítom ezt a sorozatot. Szerintem érdemes megnézni. Üdv, Yosi