Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
52%

Pokolszülött (1984)

Razorback
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Videók (1)

 
Filmbarbár   2020. 08. 07.

legújabb vélemény

2
Vadkan és ember embernek farkasa

Valljuk be, Russell Mulcahyt nem ez a filmje röpítette a világhír felé, ennek ellenére nem írnám le teljesen ezt a művét sem. A történet nyilván olyan, amilyen, és a kivitelezés is sokszor megmosolyogtató a modern néző számára, ám maga a film egészen... teljes kritika»

 
BoBamburg   2019. 06. 03.

0

A vaddisznós horrorok közül talán az egyik legszórakoztatóbb. Története persze egyszerű, mint az egyszeregy, de a kivitelezés rendben van (habár vannak benne "hülyeségek", de egy B kategóriás trash filmnél az belefér). A képi világa miatt viszont külön dicséretet érdemel.

 
Alphik   2017. 06. 24.

0

Irtó klisés az egész, nem tudott lekötni sajnos, mivel annyira kiszámíthatóan sablonos, hogy már szinte fájdalmas volt nézni, ahogy a színészek is csak megküzdenek a karaktereikkel. Nagy kár érte.

 
jaszon   2015. 07. 23.

0

Hát, elég gyenge a látványvilága, pedig egy ilyen filmnél eléggé fontos lett volna. Nem igazán dobtam tőle hátast. Pedig egészen félelmetes maga a történet, csak épp nagyon összecsapott az egész.

A film összbevétele 150 000 dollár volt (imdb.com).

 

A film kibocsátása után Russell Mulcahyt felhívta Steven Spielberg, aki az iránt érdeklődött, hogy a rendező hogyan oldott meg néhány effektet az álomjelenetben.

(Filmbarbár)
 

A forgatási költségek 5,5 millió ausztrál dollárra rúgtak, de a film csupán 801 000 ausztrál dollár bevételt termelt, az Egyesült Államokban pedig mintegy 150 000 dollárt.

(Filmbarbár)
 

A forgatás során használták először a Kodak újonnan kifejlesztett gyorsfilmjét, ami egészen nagy felbontású felvételeket eredményezett.

(Filmbarbár)
 

Az effektekért felelős Bob McCarron összesen hat vaddisznót készített a filmhez.

(Filmbarbár)
 

Russell Mulcahy eredetileg Jeff Bridgesnek szánta Carl szerepét, de a producer úgy gondolta, hogy a színésznek kevés nemzetközi vonzereje van.

(Filmbarbár)
 
A szemkápráztató operatőri munka, a film közepén váratlanul ránk törő egyperces LSD trip jelenet, a Mad Max 2-ben (1981) is domborító Arkie Whiteley napbarnított idomai, és az oly sokszor visszasírt ‘70-es, ‘80-as évek csiszolatlan, lekerekítetlen, bárdolatlan látványvilága és hangulata mind ott van a Razorbackben, és arra vár, hogy megmutasson egy multiplexek, Blu-Rayek, torrentek és Netflixek előtti világot. Ha szeretnéd. több»