Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
66%

Új múlt (2021)

Reminiscence
Filmadatlap
 
30
Szereplők
14
Vélemények
25
Képek
4
Videók

Galéria (25)

Hugh Jackman
Rebecca Ferguson
Hugh Jackman
Hugh Jackman
Hugh Jackman
Hugh Jackman
Hugh Jackman
Hugh Jackman
Lisa Joy
Lisa Joy
Lisa Joy
Hugh Jackman
Rebecca Ferguson
Rebecca Ferguson
Rebecca Ferguson
Hugh Jackman
Lisa Joy
Rebecca Ferguson
Hugh Jackman
Hugh Jackman
Hugh Jackman
Daniel Wu
Rebecca Ferguson
Hugh Jackman
Hugh Jackman
Hugh Jackman

Videók (4)

 
BoBamburg   2022. 09. 29.

legújabb vélemény

0

Az a baj, manapság nem tudnak már igazán ütős filmeket csinálni, vagy ha mégis, az nagyon ritka. Az új múlt nem rossz, Hugh Jackmant mindig szívesen nézem kb. bármilyen szerepben, de ez közel sem egy időtálló darab.

 
dandelion1983   2021. 11. 17.

2

Nagyon jól indul, egy mesteri disztópia erős drámai elemekkel, aztán sajnos egy üres, romantikus akciófilm lesz belőle. Sokat vártam tőle, csalódtam.

 
stevepisti   2021. 08. 30.

2

Nagyon sajnálom, hogy a film nagy részét elterelték a romantikázás irányába, pedig egy sci-fi thrillernek jó alapot találtak. Az Eredet végig motoszkált a fejemben, a képi világ nagyon hasonlított rá. A szereplőgárda rendben van, az akció része jól m... több»

 
HE7EDIK   2021. 08. 21.

1
Új drog

Mi van, ha a valóságot nehezen lehet elviselni? Kábítsuk magunkat a múlttal... Nagyjából ennyi a film lényege, de szerencsére Lisa Joy mindezt egy fordulatos thrillerbe csomagolja nekünk, ami kellően feszült és izgalmas. Bizony, még elkorcsosult társadalmunkat is boncolgatja, mindezt a jövő Amerikájában, ahol a partvidék településeinek egy része már víz alatt, szemléltetve a már napjainkban is egyre súlyosabb problémát okozó globális felmelegedés hatásait. Persze a gazdagok ehhez is gyorsan alkalmazkodnak, lenyomva a szegényebbeket a víz alá... Ennek a filmnek egyetlen gyenge pontja van, az pedig a végén túltolt szerelmi szál. Sajnos a női rendezőknél ez egy visszatérő jelenség, nem bírják megállni a romantikázást hatásvadászat nélkül. Emiatt a lezárás is elég nevetséges lett, főleg annak fényében, hogy a film egész idő alatt romlott világunkat boncolgatja a nem túl távoli jövőben. Nem biztos, hogy ez mindenkit zavarni fog, de engem kifejezetten irritált. Ezt leszámítva viszont egy parádés thriller lett nagyszerű színészekkel megtámogatva.

 
Szilonka   2021. 10. 12.

0

Összetettebb, izgalmasabb és látványosabb történetre számítottam. Annak örültem, hogy nem lett tipikus vége. Jóindulattal 4 csillag.

 
jfruzsi97   2021. 10. 12.

1

Sajnos számomra elég lapos és unalmas volt. Az ötlet egész jó volt, hogy emlékekben térnek vissza az emberek stb. Értem én, hogy a romantikus műfajba is besorolást kapott. De hogy ennyire túltolják benne... Nekem emiatt nem igazán tetszett. Sokkal jobbat is ki lehetett volna hozni ebből.

 
VvV   2021. 10. 21.

0

Elgondolkodtató filmre számítottam, amelyen napokig gondolkozik az ember, de csalódnom kellett.

A film összbevétele 5 603 789 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 29 349 866 forintot termelt. A hazai mozik összesen 18 307 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Thandie Newton és Angela Sarafyan is játszott az HBO Westworld című sorozatában, melyet szintén Lisa Joy rendezett.

(hp)
 

Cliff Curtis és Rebecca Ferguson második közös filmje az Álom doktor után.

(hp)
 

A legnagyobb showman után ismét együtt állt a kamerák elé Hugh Jackman és Rebecca Ferguson.

(hp)
 

A film forgatása 2019. október 21-én kezdődött meg New Orleansban és Miamiban.

(hp)
 

2019. januárjában jelentették be, hogy a film főszerepeit Hugh Jackman és Rebecca Ferguson alakítják majd.

(hp)
 
Joy szemmel láthatóan jól ismeri a műfajt, nem beszélve magáról a filmtörténetről (a vörös estélyiben pompázó Mae a frizurájával egyszerre tiszteleg Veronica Lake, Jessica Rabbitt és Kim Basinger előtt a Szigorúan bizalmasból), egyelőre azonban nem sok érdemi mondanivalója akad. De hogy valami jót is mondjuk: a víz alá merülő Miami a cölöpházaival háttérként roppant látványos jelenség. több»
 
Lisa Joy nem kisebb alkotással kezdte meg filmes karrierjét, mint a Halottnak a csókkal (Pushing Daisies), hogy aztán férje, Jonathan Nolannel közösen lassan négy éven keresztül szövögessék az android vidámpark, a Westworld kusza szálait. Most pedig, a sorozatok világából kilépve, de nem elhagyva az utóbbi évek science fiction közegét saját forgatókönyvéből rendezte meg első filmjét, az Új múltat. több»
 
A Tenet anyagi és nézői csődje után tehát úgy tűnik, hogy rendezői és forgatókönyvírói óvatlanság esetén könnyen összeomolhat a Nolan-brand. Ha már a nagy Christopher is zavaró tényezőkként nézi le karaktereit saját blockbuster-csinnadrattájában, és az öcs neje sem tud mit kezdeni az általa papírra vetett ötletekkel, a réteg- és nagyközönséget is keblére ölelő rendezői védjegy önmaga gúnyábrájaként végezheti – az Új múlt ilyen rangban a hét éve gyalázatosan leszereplő Transzcendens rokona. több»