Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
67%

Új múlt (2021)

Reminiscence
Filmadatlap
 
30
Szereplők
6
Vélemények
25
Képek
4
Videók

Galéria (25)

Hugh Jackman
Rebecca Ferguson
Hugh Jackman
Hugh Jackman
Hugh Jackman
Hugh Jackman
Hugh Jackman
Hugh Jackman
Lisa Joy
Lisa Joy
Lisa Joy
Hugh Jackman
Rebecca Ferguson
Rebecca Ferguson
Rebecca Ferguson
Hugh Jackman
Lisa Joy
Rebecca Ferguson
Hugh Jackman
Hugh Jackman
Hugh Jackman
Daniel Wu
Rebecca Ferguson
Hugh Jackman
Hugh Jackman
Hugh Jackman

Videók (4)

 
KCintia   2021. 09. 26.

legújabb vélemény

0
Nem áll stabil lábakon.

Az elején még lekötötte a figyelmem, majd egy óra múlva már a végét vártam. Szerintem vontatott és nem is annyira érdekfeszítő. Sokkal többet vártam ettől a filmtől.

 
stevepisti   2021. 08. 30.

1

Nagyon sajnálom, hogy a film nagy részét elterelték a romantikázás irányába, pedig egy sci-fi thrillernek jó alapot találtak. Az Eredet végig motoszkált a fejemben, a képi világ nagyon hasonlított rá. A szereplőgárda rendben van, az akció része jól m... több»

 
Lóri Ádámcsik   2021. 08. 27.

1
Remélem, a múlt homályába fog veszni...

Hiába Hugh, hiába a jól lefestett disztópia, a film gyenge, mint a harmat. :(

 
7ETEDIK   2021. 08. 21.

0
Új drog

Mi van, ha a valóságot nehezen lehet elviselni? Kábítsuk magunkat a múlttal... Nagyjából ennyi a film lényege, de szerencsére Lisa Joy mindezt egy fordulatos thrillerbe csomagolja nekünk, ami kellően feszült és izgalmas. Bizony, még elkorcsosult társadalmunkat is boncolgatja, mindezt a jövő Amerikájában, ahol a partvidék településeinek egy része már víz alatt, szemléltetve a már napjainkban is egyre súlyosabb problémát okozó globális felmelegedés hatásait. Persze a gazdagok ehhez is gyorsan alkalmazkodnak, lenyomva a szegényebbeket a víz alá... Ennek a filmnek egyetlen gyenge pontja van, az pedig a végén túltolt szerelmi szál. Sajnos a női rendezőknél ez egy visszatérő jelenség, nem bírják megállni a romantikázást hatásvadászat nélkül. Emiatt a lezárás is elég nevetséges lett, főleg annak fényében, hogy a film egész idő alatt romlott világunkat boncolgatja a nem túl távoli jövőben. Nem biztos, hogy ez mindenkit zavarni fog, de engem kifejezetten irritált. Ezt leszámítva viszont egy parádés thriller lett nagyszerű színészekkel megtámogatva.

 
nmth01   2021. 08. 20.

0

Fuh, szerintem Hugh Jackman istenien alakít ebben a filmben, egy igazán alábecsült zseni. Ha másért nem is, de miatta érdemes megnézni az Új múltat.

 
stif   2021. 08. 19.

0

Rá kellett hangolódnom erre a filmre, szerintem egy kicsit magába tudja rántani az embert, ami alól nehéz is kikerülni, de ezt csakis dicséretnek tudom szánni.

A film összbevétele 5 603 789 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 29 304 266 forintot termelt. A hazai mozik összesen 18 263 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Thandie Newton és Angela Sarafyan is játszott az HBO Westworld című sorozatában, melyet szintén Lisa Joy rendezett.

(hp)
 

Cliff Curtis és Rebecca Ferguson második közös filmje az Álom doktor után.

(hp)
 

A legnagyobb showman után ismét együtt állt a kamerák elé Hugh Jackman és Rebecca Ferguson.

(hp)
 

A film forgatása 2019. október 21-én kezdődött meg New Orleansban és Miamiban.

(hp)
 

2019. januárjában jelentették be, hogy a film főszerepeit Hugh Jackman és Rebecca Ferguson alakítják majd.

(hp)
 
Joy szemmel láthatóan jól ismeri a műfajt, nem beszélve magáról a filmtörténetről (a vörös estélyiben pompázó Mae a frizurájával egyszerre tiszteleg Veronica Lake, Jessica Rabbitt és Kim Basinger előtt a Szigorúan bizalmasból), egyelőre azonban nem sok érdemi mondanivalója akad. De hogy valami jót is mondjuk: a víz alá merülő Miami a cölöpházaival háttérként roppant látványos jelenség. több»
 
Lisa Joy nem kisebb alkotással kezdte meg filmes karrierjét, mint a Halottnak a csókkal (Pushing Daisies), hogy aztán férje, Jonathan Nolannel közösen lassan négy éven keresztül szövögessék az android vidámpark, a Westworld kusza szálait. Most pedig, a sorozatok világából kilépve, de nem elhagyva az utóbbi évek science fiction közegét saját forgatókönyvéből rendezte meg első filmjét, az Új múltat. több»
 
A Tenet anyagi és nézői csődje után tehát úgy tűnik, hogy rendezői és forgatókönyvírói óvatlanság esetén könnyen összeomolhat a Nolan-brand. Ha már a nagy Christopher is zavaró tényezőkként nézi le karaktereit saját blockbuster-csinnadrattájában, és az öcs neje sem tud mit kezdeni az általa papírra vetett ötletekkel, a réteg- és nagyközönséget is keblére ölelő rendezői védjegy önmaga gúnyábrájaként végezheti – az Új múlt ilyen rangban a hét éve gyalázatosan leszereplő Transzcendens rokona. több»