A film 15 473 969 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 6 196 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.
A bérbeadó családok az 1980-as évek óta léteznek Japánban. Körülbelül 300 cég kínál ügyfeleinek profi színészeket, akik barátokat, családtagokat vagy munkatársakat alakítanak esküvőkön és egyéb eseményeken.
A film 2019 óta állt fejlesztés alatt. 2023 novemberében Brendan Fraser lett a film főszereplője, a rendezői széket pedig Hikari foglalta el, aki Stephen Blahuttal közösen írta a forgatókönyvet. 2024 márciusában Mari Yamamoto, Takehiro Hira és Akira Emoto csatlakozott a stábhoz. A forgatás március 12-én kezdődött Japánban, és május végén fejeződött be.
Phillip egyik álneve „John Conway”, egy híres matematikus neve, aki leginkább a Conway-féle Élet játéka című művével vált ismertté.
Az amerikai–japán nemzetközi koprodukcióban készült film premierje 2025. szeptember 6-án volt a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon, az Egyesült Államokban pedig 2025. november 21-én mutatta be a Searchlight Pictures.
A film több hasonlóságot is mutat a Werner Herzog által 2019-ben írt és rendezett Családi románc kft című filmmel, amely ugyanebben az évben debütált a cannes-i filmfesztiválon.
Brendan Fraser japánórákat vett, hogy felkészüljön a szerepre, de a japán párbeszédeinek nagy részét mégis fonetikusan tanulta meg a forgatáson, japán társai segítségével, az ő által mondott szövegeket utánozva.
Brendan Fraser saját bevallása szerint a film témájához illeszkedően egy napra bérelte a sündisznót a forgatás idejére.
A forgatáson Brendan Fraser–t a japán színészek segítették, például Takehiro Hira coacholta a japán dialógusokat.
A Bérelt család világpremierje a Toronto Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF) volt, 2025 szeptemberében.