Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Julieta (2016)

Julieta
Filmadatlap
 
27
Szereplők
5
Vélemények
76
Képek
2
Videók
Julieta

Galéria (76)

Videók (2)

 
bbozsi   2021. 05. 02.

legújabb vélemény

0

Az én ízlésemhez legközelebb álló Almodóvar-film, noha nincs benne sem Banderas, sem Cruz, mint a többiben, amit szeretek tőle. De valahogy ez a legegészségesebb. Aránylag hétköznapi helyzetek mélységig kibontva, letisztult, de kifejező látvánnyal. Jó film. Nagyon.

 
Berto49   2017. 07. 15.

0

Alice Munro „Runaway” (magyar fordításban: „Csend, vétkek, szenvedély”) című novelláskötetének írásaiból válogatta a spanyol sztárrendező legújabb filmje történetét. Már a könyvet is beszereztem, bár a film után nem biztos, hogy azonnal el fogom olva... több»

 
mártilány   2016. 10. 22.

0

az elejétől szinte a végéig Julieta alakja titkokkal van fedve, és ez engem nagyon izgatott

 
jazzy   2016. 09. 11.

0

az elején még nem tetszett annyira, de ahogy bontakozott ki a történet, egyre jobban magával ragadott, nagyon jó sztori az emberek közötti kapcsolatokról

 
Sniper   2016. 08. 02.

0

nagyon izgalmas búvárkodás az anya-lánya kapcsolatban, amikor az anya rátelepszik a lányára, mert nem képes egyedül élni a férje halála után

A film összbevétele 22 468 044 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 8 210 635 forintot termelt. A hazai mozik összesen 6 315 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben számos Richard Serra-festmény is látható.

(hp)
 

Az Ava által készített szobrok az ismert spanyol művész, Miquel Navarro keze munkáját dicsérik.

(hp)
 

Pedro Almodóvar eredetileg Meryl Streepet szerette volna a főszerepre. A tervek szerint a színésznő játszotta volna a karaktert (20, 40 és 60 évesen is). A direktor és a színésznő személyesen is találkoztak, és sikerült is megegyezniük, azonban egyéb elfoglaltságaik miatt végül fiókba került a filmterv.

(hp)
 

Pedro Almodóvar eredetileg Silencio címen mutatta volna be a filmet (ez a Julieta alapjául szolgáló egyik elbeszélés címe is), azonban az utómunkálatok során a Julieta mellett döntött, ugyanis a premier évében mutatták be Martin Scorsese Silence (Némaság) című filmjét is.

(hp)
 

Ez Pedro Almodóvar harmadik idegen nyelvű elbeszélésen alapuló filmje az Eleven hús és A bőr, amelyben élek után.

(hp)
 
Miért kötelező megnézni? Mert élénk színekbe öltöztetve és őszintén mesél egy nő életéről – úgy, ahogy nem tudna más. több»
 
Mindent egy anyáról, avagy Pedro Almodóvar visszatért az érzékeny, érzéki, viharos lelkű nőkhöz – akiket nagyon szeret, s ők is nagyon szeretik őt. Jók együtt. 70/100 több»