Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
74

A cukrász (2017)

The Cakemaker
Filmadatlap
 
18
Szereplők
9
Vélemények
20
Képek
4
Videók
A cukrász
 
indingo   2018. 11. 09.

Nem sűrűn lát az ember izraeli filmet. Lassan csordogáló történet, minimális párbeszédekkel. A főszereplőnek talán 10 mondat hagyja el a száját az egész film alatt.

 
Berto49   2018. 10. 20.

Az egzotikum kedvéért kezdtem bele, mivel kevés izraeli filmet láttam, de az elsőfilmes Ofir Raul Graizer munkája odaláncolt a képernyőhöz. Érdekes, nem sablonos történet és végig a kíváncsiság hajtott, hogy mi lesz a vége. Leírhatom, hogy nem okozott csalódást, az egész film tetszett. Annak különösen örültem, hogy a két férfi kapcsolatát nem vitték túlzásba, így is minden világos volt, van ilyen is, tényként el kell fogadni. Egyetlen hibaként a túlzott komótosságot tudom említeni, bár ez a lassú történetvezetés szerves része a darabnak. Sok helyen olvastam, hogy a francia-izraeli színésznő, Sarah Adler milyen ragyogóan játszott. Én nem voltam tőle elragadtatva (mondjuk nem kimondottan igazi szépség, bár izraeli viszonylatban ki tudja?) tette a dolgát, jól, hihetően alakította az özvegyet. Sokkal jobban tetszett Tim Kalkhof szerepformálása, aki a film kedvéért állítólag beleásta magát a cukrászmesterség titkaiba, sőt a hitelesség kedvéért néhány kilót magára is szedett. A különböző filmfesztiválokon – teljesen megérdemelten – a 17 jelölésből 5-öt díjra is váltott.


 
alexxx   2018. 01. 19.

Kellemes, lassú folyású film kimondottan erős lezárással. Azt azért hozzátenném, hogy nem hinném, hogy emlékezni fogok rá pár hónap múlva, de alapvetően pozitív élmény volt.

 
Bazzzsi   2019. 01. 05.

Picit talán többet vártam tőle. Az érzelmi vonal nálam nem tudott elindulni.

 
VvV   2018. 11. 16.

Szép és tartalmas film. Nem akar provokálni csak elmondani egy történetet.

Tim Kalkhof
Tim Kalkhof
Tim Kalkhof
Sarah Adler
Sarah Adler
Sarah Adler
Tim Kalkhof
Sarah Adler
Zohar Shtrauss
Tim Kalkhof
Zohar Shtrauss
Tim Kalkhof
Sarah Adler
Sarah Adler
Sarah Adler
Tim Kalkhof
Tim Kalkhof
 
Fekete-erdő torta és gyász, tésztagyúrás és szerelmi titkok. 65/100 több»
 
A cukrász egy abszolút felnőttekről felnőtteknek szóló mű, minden érzékszervet stimuláló, kétdimenziós komplex élmény. 90/100 több»
 
Süthet-e kóser tortát egy meleg, német cukrász, volt szeretője feleségének az izraeli kávézójában? több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.