A hupikék törpikék

A hupikék törpikék

Smurfs

Vivi

Hivatalos tartalom

Új animációs musical a kék törpökkel Chris Miller rendezőtől, aki korábban olyan produkciókat tett már le az asztalra, mint a Bébi úr, a Madagaszkár és a Csizmás, a kandúr: A három sátánfajzat.

A zenés törpsztori forgatókönyvét a South Park producere, Pam Brady írta. Rihanna, a pop… Több

Rendező: Chris Miller
Forgatókönyvíró: Pam Brady, Peyo
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Belgium
Premier (HU): 2025.07.17.
Forgalmazó: UIP-Duna Film

2025.07.22 Andika

Nem csak gyerekeknek hupikék élmény

Meg kell mondanom, ez az új Hupikék Törpikék film csak úgy kékben úszott :) Úgy ültem be a moziba, mint egy törp, aki épp most lépett ki a gombaházából és nagyon kíváncsi, kicsit izgatott, de főleg reménykedve, hogy ez nem csak valami újratörpölt unalom lesz. És végül egész törpjó volt! Hókuszpók persze megint kavarta a varázslevest, a törpök meg nyakig belecsöppentek valami nagy bajba. Most is csak úgy özönlöttek az apró kalandok, viharok, meg persze az a nagy szív, ami mindig összehozza a törpöket. Törpilla vagányabb, mint valaha. Törpapa hozza a nyugodt, bölcs vagyok és még jól is nézek ki fehér szakállal figurát. Őszintén? Jó kis film. Nem akarja megváltani a világot, de jól szórakozol rajta, ha szeretted régen a törpöket vagy , ha csak egy könnyed, aranyos mesére vágysz. A poénok jók, a zene passzol, a látvány szép, színes, és még mindig van benne az a régi törpszív , amitől meleg lesz az ember lelkében egy kicsit. Mese, humor, nosztalgia, kis tanulság, nagy szív. Kicsiknek kötelező, nagyoknak ajánlott.

2025.07.21 Vivi

Kéken jobb a világ

A film egyrészt hű maradt az eredeti sorozat szellemiségéhez, a közösség ereje, az együttműködés és a jellemformáló kalandok most is középpontban álltak. Másrészt azonban sikerült friss és aktuális üzeneteket is közvetítenie, amelyek a mai nézőket, különösen a gyerekeket, de a felnőtteket is megszólítják. A látványvilág lenyűgöző. A modern animációs technológia lehetővé tette, hogy a törpök világa még élőbbnek és részletesebbnek hasson, mint valaha. A színek vibrálóak, a mozgás természetes, és minden karakternek megvan a saját, jól megkülönböztethető arculata. Ez különösen fontos egy olyan univerzumban, ahol ennyi szereplő él együtt. A törpök különbözősége és egyénisége most igazán kidomborodik. A történet szempontjából is frissítést kapott a franchise, hisz ezúttal nem csupán Hókuszpók jelent veszélyt a törpökre. Összességében a 2025-ös Hupikék törpikék mozifilm méltó folytatása a klasszikus történetnek. Nem egyszerű nosztalgiafilm, hanem egy tudatosan felépített, értéket közvetítő alkotás, amely egyszerre szórakoztató és tanulságos. A rendezők nem csupán a gyerekeket célozták meg, hanem a felnőtteket is, akik annak idején a régi sorozaton nőttek fel. Így egy generációkon átívelő élményt sikerült létrehozniuk ,ami manapság ritka kincs.

2025.07.19 Br623

Utol sem éri a többi hupikék filmet

Lehet, hogy túl nagy elvárásaim voltak a mesefilmmel szemben, de arra számítottam, hogy legalább annyira szórakoztató lesz, mint az eddigi modern változatok. Ehhez képest már komolyan azon gondolkodtam a moziban, hogyan tudnék inkább mobilozni suttyomban a székek között, mert annyira unalmas volt. Felnőttként kínszenvedés volt végignézni. Próbáltak valami szuperhősöst belehozni a történetbe: Ron törp hajaz Thorra, Hókuszpók pedig egy teljesen az eddigihez nem illő személyiséget kapott. Már az eleje nagyon gáz, amikor percekig énekel az egyik törp az erdőben; meg is ijedtem, hogy végig ez lesz, de szerencsére később nem folytatták ezt a vonalat. Rengeteg új karakter van benne, de a főhősökön kívül nem ismerünk meg senkit. Kicsit kilépnek az igazi világba, ami izgalmas rész, de ebből nagyon keveset mutatnak. A gyerekeimnek amúgy tetszett, bár én úgy gondolom, hogy egy sikeres mesefilmhez a szülőket is illene lenyűgözni. Teljesen felesleges verziónak tartom, sajnos nem sikerült jól, az eredeti mesesorozat is sokkal jobb.

2025.07.21 MittuDomain

érdekes feldolgozás

Kiváncsi voltam mit hoztak ki az új hupikék törpikék filmből. Nekem törpapa Sinkovits Imre, hókuszpók pedig Haumann Péter, de ők érthető okokból sajnos már nem adhatják hangjukat a figuráknak. Nincs nagy jelentősége de Hamit Pék törpnek fordították, ... Teljes kritika

A film 0 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 15 952 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A film egy hibrid reboot, amely a kis kék lények mentőakcióját követi, hogy megmentsék Törpapát, akit gonosz varázslók raboltak el.Szerző: Csillag Lajos