Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
71%

A hegedűtanár (2015)

Tudo Que Aprendemos Juntos
Filmadatlap
 
27
Szereplők
4
Vélemények
10
Képek
2
Videók
A hegedűtanár
 
Dann007   2016. 07. 22.

legújabb vélemény

Száms szempontból dcséretet érdemel a film. Először is remek zenék szólnak benne, a szereplőválogatás és a sznészi teljesítmény abszolút rendben van. Technikai értelemben keveset lehet mondani a filmről, de az operatőr minden tőle telhetőt igyekszik elkövetni. Külön kiemelném Lázaro Ramos alakítását, egyszerűen remek.

 
OrSi   2016. 07. 17.

Nekem kimondottan tetszett a történet. A tanár úr karaktere jól lett kiatalálva, Lazaro Ramos pedig otthonosan mozog a szerepben. Alapvetően rendben van a film, noha szerintem a kisebb mellékszerepekben meglehetősen hullámzó a szíészek játékának minősége.


 
MiAzAki   2016. 07. 16.

Nagyszerű dráma, amit megtörtént eset ihletett. A film remekül ábrázolja a szciáli problémákat Brazíliában. Sajnos innen nekünk csak elképzeléseink lehetnek arról, hogy pontosan milyen is a helyzet Brazíliában, de ez a film remek lehetőség, hogy betkintést nyerhessünk a hétköznapokba.

 
totykos   2016. 07. 15.

Jó, hogy ilyen filmek is készülnek még. Igazi dráma, ami végső soron az utca emberéről szól. Sokkal egyszrűbb így célba érnie az üzenetnek, mintha elrugaszkodnánk a valóságtól. Szeretem én a jó sci-fiket is, de az igazi kedvenceim az olyan filmek, amikből sugárzik a realitás, mint amilyen ez is.

Lazaro Ramos
Lazaro Ramos
Lazaro Ramos
Lazaro Ramos
Lazaro Ramos
 
Veszélyes kölykök brazil-módra, a favellák árnyékában előadva, vonósokra hangszerelve – szépen szól, de a moziban bizony eléggé számít, hányszor láttuk-hallottuk már ugyanezt, szinte ugyanígy. 60/100 több»
 
A zene nem tünteti el a sok szarságot a világból. Nem tud harcolni ellene. Viszont megszépíti az életet. Tesz valamit a mérleg másik serpenyőjébe. Ez A hegedűtanár mondanivalója, és ez tényleg jó alapgondolat – de ezen kívül sajnos nem igazán emlékezetes darab. 5/10 több»