Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
79

Túl a barátságon (2005)

Brokeback Mountain
Filmadatlap
 
28
Szereplők
42
Vélemények
7
Képek
1
Videók

Vélemények: Túl a barátságon (2005)

Láttad a filmet? Oszd meg a véleményed a közösséggel!
 
indingo   2018. 03. 15.

Az egyik kedvencem Ang Leetől. Valahogy magával ragadja az embert a történet. Nem egy szokványos sztori, remek a szereposztása és hiteles is. A vége eléggé pityergős.

 
Deku   2017. 07. 26.

Ez nagyon furcsa volt, tökre mást vártam mint amit végig néztem és ez nem jött be. Ritka nagy csalódás volt a film. Pedig nagy elvárásokkal tettem le a voksomat a film mellett.


 
szaka123   2016. 01. 25.

A színészek kiválóak. Megvolt a kémia Heath és Jake között. SPOILER - Nagyot néztem, amikor két ennyire ismert színész egymásnak esik a vásznon - SPOILER VÉGE. Jó a sztori is, elég sok időt felölelő dráma, hosszú játékidővel, ami gyorsan elröppen, de a hatása alá kerülsz!

 
Szilonka   2019. 08. 06.

Imádtam a film természetközeliségét, szinte éreztem a friss levegőt az arcomon. A története gyönyörű és megrázó.

 
VvV   2019. 10. 27.

Gyönyörűen fényképezett film, bár ilyen tájak mellett nem is csoda. Remek a film arról, hogy mennyire kegyetlenek is tudunk lenni.

 
Timcsi   2019. 03. 31.

A műfajában szerintem a legjobb, nem akar provokálni, elmond egy történetet. Gyönyörű a természet megjelenítése és pazar a két főszereplő alakítása.

 
Bizsu82   2015. 04. 22.

Mély érzésekkel teli, romantikusnak is mondható dráma, aminek van mondanivalója. Sztorija különleges, egyedülálló hangulatú film. Nem egy pörgős film, de ennek ellenére nem vontatott.

 
petraszab   2019. 05. 23.

Akiket zavar a homoszexualitás azok számára is egy élvezetes darab, mert ízlésesen lett megvalósítva a téma. A természet közelsége, a romantikus szál és maga az elfogadásért folytatott egyéni harc gyönyörű megvalósítása.

 
doroffee   2016. 02. 09.

Valószínűleg túl sokat vártam a filmtől, mert annyira nem érintett meg. Valamit még vártam volna pluszban amellé, hogy a két férfi nem lehet egymásé, és mást vár tőlük a társadalom... kicsit öbbet a többi emberi kapcsolatukból talán. Meg sem tudom fogalmazni, mi hiányzott, de hiányérzetem van.

 
Ghotik   2016. 09. 28.

Különleges film, ami eltér a megszokottól. Egyáltalán nem sablonos sem a témáját sem a színészek karakterét tekintve. Megfogó igazi dráma, ami érzelmileg hat.

 
Brigusz724   2015. 05. 02.

Egy elég megosztó film, főleg azoknak készült, akik túl tudnak lépni azok hogy két pasi talál egymásra. Amúgy egy szép szerelmi történet, érzelmekkel teli film. Számomra egy olyan szerelmet mutat be a fim, ami két embert igazán összeköt, függetlenül az eltelt évektől és távolságoktól és a világnak való megfelelési kényszertől. Sokkal több ez a film, mint egy kis meleg szex egy hegyen. A színészek szuperül lettek kiválasztva és zseniálisan alakítanak.

 
Teófil   2015. 02. 01.

Jó film! Kissé drámai, és a színészek alakítása nagyon jó!

 
Fildi   2015. 03. 30.

Érzelmileg megfogó, érdekes film. Le a kalappal a színészek előtt, hogy vállalták ezt a szerepet és nagyon jól alakítják. A sztorija nagyon speciális, érdekes, magával ragad érzelmileg. Jól sikerült dráma.

 
zsanett0820   2015. 05. 26.

Újabban már szinte minden filmbe és sorozatba beleszövik itt-ott a homoszexualitást, szóval ilyen szempontból ez a film sem nagy durranás. Az már érdekesebbé teszi az egészet, hogy még olyan időkben játszódik a történet, ahol nem adatott meg ekkora szabadság az egyénnek. Annak ellenére, hogy nem vagyok a témáért oda, maga a film tetszett, mert ez is bemutatta egy nézőpontból, hogy a főszereplőkhöz hasonló emberek miként éltek együtt akkoriban az érzéseikkel. Nem kiemelkedő alkotás, de mindenesetre érdekes.

 
trixxy   2016. 02. 18.

Nekem tetszett. Kevés férfi ismerősöm van ezzel egy véleményen, de valószínűleg nem a film nem tetszett nekik, hanem a "téma " amit feldolgoz. Remek színészi alakítások, jó a történet vezetése, és nem utolsósorban tanulságos sztori ami a filmre jellemző.

 
Kirana80   2016. 06. 27.

Elfogadásról, vívódásról szól, két férfi szerelméről, és hogy mennyire merik ezt felvállalni. A történet idején sem volt könnyű a homoszexualitás elfogadása, de itt filmként, inkább szép ábrázolásról beszélnék, ami nem megbotránkoztató. Szerelmesekként tudtam tekinteni rájuk, csak úgy, mintha férfi-nő lennének és nem egyneműek. Számomra elérte a célját, elgondolkoztató volt, egyszersmint pedig elfogadó, és elfogadást sugalló.

 
Pock   2016. 06. 23.

Érdekes hangulatú film, különleges történet. Érzelmileg is megfogó és nem az a megszokott, sablonos dráma. Hitelesen a színészek alakítása, karakteresek és meggyőzőek.

 
Aranyhal   2015. 03. 25.

Egy igazán egyedi hangulatú, magával ragadó film, ami nem semmi történetet választott alapul. Rendkívül érzelmes, drámai, érdekes film. Ajánlani tudom.

 
kernernoemi   2016. 10. 20.

Mély mondanivalója van, nem véletlen az Oszkár díj, hiszen nagyon is marandó, minőségi és hiteles a két főszereplő alakitása. Érdekesek a megnyilvánulások, megható a történet. Érdemes megnézni.

 
Rikudou6   2015. 08. 12.

Többet vártam. Sajnos lehet én raktam magasra a mércét ezért is kellett negatívan csalódjak. Egy ilyen filmet sokkal jobban is ki lehetett volna dolgozni. Azonban nem tették és nem is tetszett.

 
Manson   2016. 10. 15.

Mély érzelmi tartalommal bíró, lelkileg megfogó film, aminek igazán különleges, nem mindennapi a téma választása. Egyedülálló, nem sablonos film, érdekes történet.

 
Regi82   2015. 11. 18.

Sajnos mai szemmel nézve elég kellemetlen témát dolgoz fel ez a film,de tetszett. Az,hogy két férfi érzelmi vajúdásáról szól van akinek elrettentő lehet. Én személy szerint még az intim jeleneteket sem fogadtam idegenkedve.

 
Maxima   2016. 12. 15.

Érdekes témát feldolgozó, elgondolkoztató dráma. Mind a két főszereplő profin, meggyőzően alakít benne. A sztori magával ragadó, érzelmileg is megfogó. Nagyon lekötött a film.

 
Luxury   2015. 12. 29.

Számomra egy olyan szerelmet mutat be a fim, ami két embert igazán összeköt, függetlenül az eltelt évektől és távolságoktól és a világnak való megfelelési kényszertől. Sokkal több ez a film, mint egy kis meleg szex egy hegyen. Nagyszerűk a színészek is, minden elismerésem.

 
Kutyus   2016. 04. 28.

Különleges hangulatú film, ami tényleg különbözik a megszokott, sablonos drámáktól. Érdekes a sztori, profik a színészek! Érzelmileg is mélyreható. Különleges film.

 
dóri   2015. 04. 22.

Összeszedett film, minden a helyén van és mégis volt, hogy unatkoztam rajta, nem tudott lekötni és már vártam hogy vége, pedig nincs hiba a kivitelezésben vagy a színészi játékban. A lezárás pedig nagyon átgondolt.

 
goldfisy   2015. 03. 29.

Kétségek közt kezdem bele a filmbe, és pozitívan csalódtam. Elsöprő alakítás a két színésztől, igazán magával ragadó, érzelmileg ható film.

 
Bogi   2016. 02. 14.

Újabban már szinte minden filmbe és sorozatba beleszövik itt-ott a homoszexualitást, szóval ilyen szempontból ez a film sem nagy durranás. Az már érdekesebbé teszi az egészet, hogy még olyan időkben játszódik a történet, ahol nem adatott meg ekkora szabadság az egyénnek. Annak ellenére, hogy nem vagyok a témáért oda, maga a film tetszett, mert ez is bemutatta egy nézőpontból, hogy a főszereplőkhöz hasonló emberek miként éltek együtt akkoriban az érzéseikkel. Nem kiemelkedő alkotás, de mindenesetre érdekes.

 
Cirmici   2016. 01. 31.

Szerintem ez egy elég megosztó film, és főleg azoknak készült, akik túl tudnak lépni azok hogy két pasi talál egymásra. A történet drámai, a színészek fantasztikusak.

 
Kicc   2016. 02. 27.

Először is: a magyar cím borzalmas. Annak idején mikor először láttam, nagyon tetszett. Aztán ahogy egyre több LMBTQ témájú filmet ismertem meg, a Brokeback Mountain egyre csak csúszott hátrébb és hátrébb azon a bizonyos listán, és a mai napig a sereghajtók között van. Önmagában tehát jó film, más hasonló témájú alkotásokhoz viszonyítva azonban elég gyenge - az én véleményem szerint legalábbis. Átlagolva a kettőt, tőlem egy közepest kap.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.