84% 51 szavazat
Madeleine sofőrje

Madeleine sofőrje

Une belle course
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
18
Szereplők (18)
11
Képek (11)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

A 92 éves Madeleine taxit hív, hogy elmenjen az idősek otthonába, ahol ezentúl élni fog. Megkéri Charles-t, a kissé kiábrándult sofőrt, hogy vigye végig azokon a helyeken, amelyek fontosak voltak az életében, hogy még egyszer utoljára láthassa őket. Apránként, ahogy Párizs utcáin halad, egy… Több


Forgatókönyvíró: Christian Carion, Cyril Gely
Ország: Franciaország
Premier: 2022.08.23. | HBO Max (2023.09.14.)

Hol nézheted

 
2023.10.02 Crystaldeer

legújabb vélemény a nap véleménye

Egy igazi francia gyöngyszem

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Szem nem marad szárazon Dany Boon főszereplésével készült film nézése közben. Egy nagyon szép, mégis megrendítően keserédes drámai történetet láthatunk. Volt benne egy két olyan jelenet, ami eléggé váratlanul ért, szinte már ledöbbentem azon, hogy mi... Teljes kritika

1
5
 
2023.09.17 Ahoj poplacsek

a nap véleménye

Ez a film most gyógyhatású volt nekem

A minap néztem Dany Boonnal egy rettenetes vígjátékot, illetve annak 80%-át (a "Bűnös vagyok" avagy "Mon crime" nevűt), na az kikészített. Ez most épp jókor jött, segített helyrerázni a dolgokat. Nem volt a filmben se hallatlan innováció, se különleges forgatókönyv ötlet, de mégis rendben működött. Egy személyiségfejlődéstörténetet látunk, ahol az élet nehézségei által megkeseredett taxisofőr faszi járja meg a pozitív átalakulás útját egy hosszúra nyúlt fuvarja során, amikor felvesz egy először idegesítő öreglányt, és nem is sejti, hogy ez majd milyen fontos változást hoz számára. És persze ez kölcsönös, a néni számára is érzelmi nyereséggel zárul ez a spontán kapcsolat, mely a végére egy tündérmesébe illő befejezése is kap, ami mégse zavaró, hiszen az csak egy mellékszál, nem az volt a lényeg, hanem a végbemenő lelki átalakulás. Menet közben kapjuk a képeket a néni fiatalkorából, az élettörténetének a darabjaival, de ezek nem lesznek igazán időutazások, nincsenek retro szempontból különösebben kidolgozva, magukra az egyes múltbeli eseményekre fókuszálnak. Ja igen, a néni kilencvenakárhány éves a filmben, hát baromira nem néz ki annyinak, meg is néztem a színésznőt aki játssza, na ezt kapjátok ki, 94 éves volt tavaly, amikor a film kijött. Kb. úgy játszik, mint egy 60 éves. Na ez lenne a cél, valahogy ilyen fitten megöregedni, rohadtul egyben van nem csak fizikailag, hanem szellemileg is. Nem piskóta.

2
 
2023.09.14 Wild-W

Remek színészi alakítások, a történet szinte magába szippantott, csak egy dolgot sajnáltam, hogy a vége fájdalmasan kiszámítható és klisés lett. Mindenesetre megható.

1
 
2023.09.26 Fikatours_blogger

Úgy indul, mint egy Párizs imázsfilm, aztán kibontakozik az utas múltjának egyes részlete, de ez még mindig sablonos, akármilyen jók is a karakterek és a párbeszédek. A végén viszont kialakul a dráma, ami felhúzza közepes fölé.

0
A döntés
2022
Hol nézheted: Netflix
Dicsőség
2023
Hol nézheted: Netflix
A vezércsel
2020
Hol nézheted: Netflix
Minden kémia
2023
Hol nézheted: Apple TV+
Szigeti történetek
2022
Hol nézheted: Netflix
Deutschland 89
2020
Hol nézheted: Amazon Prime
Tönkretehetlek
2020
Hol nézheted: HBO Max
Máshon
2024
Hol nézheted: Amazon Prime
A nulláról kezdve
2022
Hol nézheted: Netflix
Fleishman bajban van
2022
Hol nézheted: Disney+
Mennyei cseppek
2023
Hol nézheted: Apple TV+