63% 36 szavazat
Viking farkas

Viking farkas

Vikingulven
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
16
Szereplők (16)
13
Képek (13)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
1
Cikkek (1)
Fórum
Lejátszás

FILMINFÓ

Thale egy kisvárosba költözik édesanyjával, rövidesen azonban egy gyilkossági ügybe keveredik, amelyben ő lehet a legfontosabb szemtanú.

(csd)

Rendező: Stig Svendsen
Forgatókönyvíró: Espen Aukan, Stig Svendsen
Ország: Norvégia
Premier: 2021.08.01. | Netflix (2023.02.03.)

Hol nézheted

KULCSSZAVAK

 
2023.02.17 zoltyah

legújabb vélemény

Nem volt csalódás, és tetszett is a film. Látszik, hogy a rendező jól bánik a kamerával. Amit kicsit hiányoltam, az a párbeszéd, bár tudom, hogy horrorfilm, de lehetett volna még jobb is. Ajánlani tudom, mert izgalmas volt. Több skandi filmet!

1
 
2023.02.04 Eastern79

Norvég vérfarkas

Stig Svendsen rendezése tipikus norvég horror. Ráérősen, már-már komótosan bontja ki a cselekményt, komor és baljós hangulatát csodálatos operatőri munkával és hangulatos zenei aláfestéssel megtámogatva. Egészen frissen értelmezte újra a vérfarkas témát, ugyanis az agyonkoptatott klisék ismétlése helyett vagy módosított azokon, vagy pedig megpróbálta egy kis tudományos körítéssel tálalni, több-kevesebb sikerrel, azonban még így is jóval frissebben, mint ahogy azt a zsáneren belül megszokhattuk. A horrorelemek, bár mind technikailag, mind minőségüket tekintve profin lettek kivitelezve, mégis háttérbe szorulnak a remek alakítások miatt. Az érzelmek szinte teljes skáláját felvonultatja, a befejezés pedig egyenesen briliáns, ahogy a főszereplő egyetlen szó nélkül – pusztán azzal, hogy a tükörbe tud nézni – ad választ egy korábban nyitva hagyott kérdésre. Igazán minőségi darab a Netflix kínálatában, érdemes egy próbát tenni vele a műfaj kedvelőinek.

0
 
2023.02.06 rajdi

A film első fele, ha nem is klisés, de több szokatlan dolgot nem tartalmaz, mint amit egy farkasemberes filmtől elvár az ember. A meglepő inkább a második fele, itt jön az, amire azt mondanám, hogy nah, ebben van potenciál, jöhet a dráma. Erre kapun... Több

0