Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
64%

Viking farkas (2021)

Vikingulven
Filmadatlap
 
16
Szereplők
3
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Videók (1)

 
zoltyah   2023. 02. 17.

legújabb vélemény

1

Nem volt csalódás, és tetszett is a film. Látszik, hogy a rendező jól bánik a kamerával. Amit kicsit hiányoltam, az a párbeszéd, bár tudom, hogy horrorfilm, de lehetett volna még jobb is. Ajánlani tudom, mert izgalmas volt. Több skandi filmet!

 
Eastern79   2023. 02. 04.

0
Norvég vérfarkas

Stig Svendsen rendezése tipikus norvég horror. Ráérősen, már-már komótosan bontja ki a cselekményt, komor és baljós hangulatát csodálatos operatőri munkával és hangulatos zenei aláfestéssel megtámogatva. Egészen frissen értelmezte újra a vérfarkas témát, ugyanis az agyonkoptatott klisék ismétlése helyett vagy módosított azokon, vagy pedig megpróbálta egy kis tudományos körítéssel tálalni, több-kevesebb sikerrel, azonban még így is jóval frissebben, mint ahogy azt a zsáneren belül megszokhattuk. A horrorelemek, bár mind technikailag, mind minőségüket tekintve profin lettek kivitelezve, mégis háttérbe szorulnak a remek alakítások miatt. Az érzelmek szinte teljes skáláját felvonultatja, a befejezés pedig egyenesen briliáns, ahogy a főszereplő egyetlen szó nélkül – pusztán azzal, hogy a tükörbe tud nézni – ad választ egy korábban nyitva hagyott kérdésre. Igazán minőségi darab a Netflix kínálatában, érdemes egy próbát tenni vele a műfaj kedvelőinek.

 
rajdi   2023. 02. 06.

0

A film első fele, ha nem is klisés, de több szokatlan dolgot nem tartalmaz, mint amit egy farkasemberes filmtől elvár az ember. A meglepő inkább a második fele, itt jön az, amire azt mondanám, hogy nah, ebben van potenciál, jöhet a dráma. Erre kapun... több»