Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
78
Filmadatlap
 
30
Szereplők
7
Vélemények
44
Képek
1
Videók
Vírus
 
rainman   2020. 03. 24.

legújabb vélemény

Majd’ 25 éve, hogy moziban láttam, és mivel épp aktuális, hát újráztam belőle. Kár volt. Az emlékek egy izgalmas, feszült akcióthrillert sugalltak. Végül is azt kaptam, hatalmas nagy csalódással karöltve. Egy remek alapkoncepciójú filmet sikerült leredukálni az alkotóknak egy teljesen hihetetlen közhelyes akciófilmmé! A filmkészítők valószínűleg olcsón jutottak helikopterekhez a forgatáshoz, mert a film minden tíz percére jut egy helikopteres jelenet! Az alapfelütést se találhatták önmagában elég érdekesnek, ezért beleerőltettek egy kis családi drámát is, hátha így közelebb kerülünk a szereplőkhöz. Nem. A vége olyan szinten hihetetlen, hogy szinte fáj. Pedig vannak benne jelenetek, amelyek jól sikerültek. Mikor például katonai teherautókra pakolják fel a vírus által megölt holttesteket, az különösen megrázó, pláne úgy, hogy manapság a híradóban épp ilyeneket láthatunk Olaszországban, ahol a Koronavírus leginkább tombol! Persze nem nézhetetlen film, mert egyszeri kétórás szórakozásnak elmegy, csakhogy ebben a filmben sokkal több volt, nagy kár érte!

 
Deku   2017. 10. 25.

Nagyon tökéletes lett. A zenéje pedig egyszerűen varázslatos volt. Egyszerűen csodálatos lett, a hangulattal tökéletesen elkápráztattak és lekötöttek vele igazán jól.


 
ZeroHero   2015. 05. 05.

Nagyon jó ez a film, a témája is, izgalmas, zseniális színészek, és nagyon gyomorforgató az egész gondolat. Csak tudnék szabadulni néhány orvosi, biológiai marhaságtól... Tudtommal már a gimnáziumban is tanuljuk, hogy a vírus ellen NINCS antiszérum, csak 1) védőoltás, amit a fertőzés előtt kell beadni, 2) a tüneteket lehet csillapítani, és a szervezet saját védekező rendszerére bízni a gyógyulást, amennyiben lehet. Antiszérum méreg, baktérium, drog, vegyianyag stb. ellen van. A baktériumot gyakorlatilag megfojtják, a vírussal ezt nem lehet megtenni, vagy legyőzi a szervezet, vagy belehalnak. Technikailag: még ha lenne is ilyen antiszérum, egyetlen kismajom véréből kinyert (mondom, nem létező) antiszérumból nem lehet órák alatt literszámra produkálni egy kisvárosban az "antiszérumot". ...Vírus ellen antiszérum....főleg ilyen vírus ellen, amely, mint az ebola, a belső szervek sejtjeit falja fel... elégtelen fiam, üljön le. Ettől eltekintve a film nagyon jó.

 
harnas1207   2018. 12. 19.

A film alapján készült könyvet olvastam el először, majd megnéztem magát a filmet is. Mindkettő nagyon tetszett.

 
sabnock666   2020. 03. 22.

Sajnos kissé gyerekesre sikerült,komolytalan az egész,plusz hiteltelen.Dustin Hoffman pedig teljesen testidegen a filmben.

A film összbevétele 189 859 560 dollár volt (imdb.com).

 

Dustin Hoffman karakterét, Sam Danielst az eredeti tervek szerint Harrison Ford játszotta volna.

(ps)
 

A filmben azt állítják, hogy a motaba vírus veszélyesebb, mint az ebola. Ezt követően mutatnak egy félvételt, amin valójában ebolával fertőzött emberek láthatók.

(ps)
 

Betsy, a majom korábban szerepelt a Jóbarátokban (1994).

(ps)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.