Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
51%

Wendy (2020)

Wendy
Filmadatlap
 
28
Szereplők
4
Vélemények
12
Képek
3
Videók
 
Sladin   2020. 09. 30.

legújabb vélemény

0

Na bizony, készítsétek be a papírzsebkendőket, mert ehhez a filmhez kelleni fog. Lenyűgöző, megható alkotás, mely rögtön ott értin meg, ahol a legérzékenyebb az ember, a szívednél. Most is kiráz a hideg, ha rá gondolok. A Wendy az a film, amit valósz... több»

 
ferkusz   2020. 09. 01.

0

Pán Péter történetét sem láttuk még ilyen formában, azt biztos. Értem, hogy ez most más közönségnek készült, és ehhez mérten kell nézni, de valami hiányérzetem mégis van, azt hiszem, nem is kevés. Van benne valami varázslatos, valami amit ritkán látn... több»


 
Szate88   2020. 07. 08.

0

Ha az első benyomásomat kéne elmondanom, akkor egyrészt untam, másrészt pedig nagyon lehangolónak találtam. Nem tudom, talán másnak jobban be fog jönni, de nekem ötven perc éppen elég volt belőle.

 
Dorian   2020. 04. 20.

0

Maga a történet valóban zseniális, és az alakítások előtt is le a kalappal, egyedül egy gond van, az viszont nagy: a Wendy egy rettenetesen lassú és unalmas film, ami sehogy sem találja meg a maga tempóját. És mielőtt valaki nekemjönne, hogy akkor né... több»

Galéria (12)

Devin France
Devin France
Devin France

Videók (3)

A film összbevétele 144 564 dollár volt (imdb.com).

 

Akárcsak A messzi dél vadjai esetében, a rendező, Benh Zeitlin ezúttal is egy amatőr helyi fiatalra osztotta a főszerepet. Yashua Macknek ez az első filmszerepe.

(hp)
 

2015. augusztusában jelentették be hivatalosan, hogy Benh Zeitlin rendezi és írja a filmet. A forgatás 2017. márciusában kezdődött meg Montserratban.

(hp)
 

A Wendy világpremierje 2020. január 26-án volt a Sundance Filmfesztiválon.

(hp)
 

A film vegyes kritikai fogadtatásban részesült. A Wendy jelenleg 92 szemlézett cikk után 38 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. szeptember).

(hp)
 

Benh Zeitlin nyolc évvel a legutóbbi filmje, A messzi dél vadjai után tért vissza a rendezői székbe.

(hp)
 

A film Pán Péter történetének rendhagyó feldolgozása.

(hp)
 
A Wendy tehát megbicsaklik néhány ponton, ahol A messzi dél vadjai telitalálat volt, és míg csalódás lehet, hogy Benh Zeitlin nyolc év alatt gyakorlatilag ugyanazt főzte ki, csak kicsit ügyetlenebbül, a varázslat alapvetően ismét működik. több»