Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Wendy (2020)

Wendy
Filmadatlap
 
28
Szereplők
5
Vélemények
12
Képek
4
Videók

Galéria (12)

Devin France
Devin France
Devin France

Videók (4)

 
Gwen   2021. 05. 12.

legújabb vélemény

0

Na, erre már nagy szükségem volt. Hihetetlenül gyönyörű alkotás mind vizuálisan, mind pedig a történet is. Imádtam, és másoknak is csak ajánlani tudom!

 
ferkusz   2020. 09. 01.

0

Pán Péter történetét sem láttuk még ilyen formában, azt biztos. Értem, hogy ez most más közönségnek készült, és ehhez mérten kell nézni, de valami hiányérzetem mégis van, azt hiszem, nem is kevés. Van benne valami varázslatos, valami amit ritkán látn... több»

 
Dorian   2020. 04. 20.

0

Maga a történet valóban zseniális, és az alakítások előtt is le a kalappal, egyedül egy gond van, az viszont nagy: a Wendy egy rettenetesen lassú és unalmas film, ami sehogy sem találja meg a maga tempóját. És mielőtt valaki nekemjönne, hogy akkor né... több»

 
Sladin   2020. 09. 30.

0

Na bizony, készítsétek be a papírzsebkendőket, mert ehhez a filmhez kelleni fog! Lenyűgöző, megható alkotás, mely rögtön ott érint meg, ahol a legérzékenyebb az ember, a szívednél. Most is kiráz a hideg, ha rágondolok. A Wendy az a film, amit valószí... több»

 
Szate88   2020. 07. 08.

0

Ha az első benyomásomat kéne elmondanom, akkor egyrészt untam, másrészt pedig nagyon lehangolónak találtam. Nem tudom, talán másnak jobban be fog jönni, de nekem ötven perc éppen elég volt belőle.

A film összbevétele 144 564 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 329 600 forintot termelt. A hazai mozik összesen 263 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Akárcsak A messzi dél vadjai esetében, a rendező, Benh Zeitlin ezúttal is egy amatőr helyi fiatalra osztotta a főszerepet. Yashua Macknek ez az első filmszerepe.

(hp)
 

2015 augusztusában jelentették be hivatalosan, hogy Benh Zeitlin rendezi és írja a filmet. A forgatás 2017 márciusában kezdődött meg Montserratban.

(hp)
 

A Wendy világpremierje 2020. január 26-án volt a Sundance Filmfesztiválon.

(hp)
 

A film vegyes kritikai fogadtatásban részesült. A Wendy jelenleg 92 szemlézett cikk után 38 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2020. szeptember).

(hp)
 

Benh Zeitlin nyolc évvel a legutóbbi filmje, A messzi dél vadjai után tért vissza a rendezői székbe.

(hp)
 
Benh Zeitlin, A messzi dél vadjai rendezőjének filmjére legalább 8 évet várt a nagyérdemű: 2020-ban – itthon 2021. május 13-án – került bemutatásra legújabb filmje, a Wendy. Ahogyan azt a név is sejteti, Zeitlin saját Pán Péter újraértelmezéssel kívánja gyarapítani a Pán Péter-filmek sorát. Látványban és hangulatban kifogástalan, amit művel, ám a történet szövetén akadnak hiányosságok. több»
 
A Wendy tehát megbicsaklik néhány ponton, ahol A messzi dél vadjai telitalálat volt, és míg csalódás lehet, hogy Benh Zeitlin nyolc év alatt gyakorlatilag ugyanazt főzte ki, csak kicsit ügyetlenebbül, a varázslat alapvetően ismét működik. több»
 
A felnőtteknek saját magukról, a megtartani vágyott, talán rég elveszett dolgokról, meg úgy általában a szabadságról így lehet a legszebb, legfájdalmasabb, legfelszabadítóbb módon mesélni. több»