Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmek:
2018
2019
2020
2021
Filmadatlap
 
30
Szereplők
2
Vélemények
16
Képek
6
Videók
 
luba323   2018. 10. 12.

Ez a film úgy zseniális, ahogy van. Engem tökéletesen lenyűgözött, nagyon szoktatlan, nagyon váratlan élményt nyújt, de egy olyat, amit egész biztosan sokáig nem fogsz elfelejteni. Némi nyitottság kell azért hozzá, de ha ez megvan, akkor semmiképp se hagyd ki.

 
miki   2018. 10. 11.

Romantikus természetfeletti noir fantasyt láttál-e már? És olyan, amiben vegyülnek a horror elemek, aktuális problémákról szól igen intelligens módon, és úgy ötvöz minden eddig említett műfajt, hogy az összes szabályukat áthágja? Én nem, illetve, a Határeset után igen! Még most is a hatása alatt vagyok! Kihagyhatatlan!

 
Kíváncsi vagy, milyen a trollszex? Most megtudhatod! több»
 

Bár a Határeset Ali Abbasi mindössze második egészestés filmje, a rendezőt eddig rövid pályája során a világ legnívósabb fesztiváljain jelöltéki díjakra, egyebek mellett Münchenben, Berlinben és Cannes-ban, de Shelley című 2016-os alkotásáért debütáló filmesként jelölték a skandináv Oscarnak nevezett Bodil-díjra is.

(hp )
 

A mondák, melyek szerint a trollok félnek a fénytől és a vihartól skandináv pogányságból eredeztethetők.

(hp )
 

A film alapjául Ajvide Lindqvist azonos című rövid elbeszélése szolgált, mely a "Let the Old Dreams Die" című antológiakötetében jelent meg.

(hp )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.