Egy elszigetelt vallási szektában élő nők egy csoportja azért küzd, hogy fényt derítsenek az ellenük elkövetett szexuális bűncselekményekre.
(csd)
(csd)Ezt a filmet mindenkinek egyszer látnia kell. A film jól rávilágít arra, hogy egy olyan közösségnek, aki elnyomás alatt éli napjait, eljön az a pillanat, amikor kiállnak egymásért. Ha megvan a kellő többség, akkor közös akarattal és elszántsággal együtt képesek ezen változtatni. Ez a film is a bántalmazás ellen lép fel! Még ha bárkinek is nehezen hihető, hogy egy valós történet a téma alapja, nem ez számít, hanem az üzenet. Még egy tanulság, képezd magad, tanulj és tanulj, hogy megértsed a világod és benne saját helyzeted.
Csak magamat hibáztathatom, hogy megnéztem a filmet, pedig elolvastam a tartalmát. Átböngésztem pár kritikát, mindenki dicsérte, én nem teszem! Száz percen keresztül tizenöt nő, velem együtt tizenhat, évődünk egy pajtában, hogy mitévők legyünk. (Alig... Teljes kritika
A film lényegében egy hosszú beszélgetés, melyben különböző értékrendszerű nők vitatkoznak a kultúráról. Bár részben valós eseményeken alapszik, a film sokkal inkább egy metafora az általános diskurzusról, a nők jogairól, filozófiáról, jövőképekről. A színészi játék és dialógus kiváló, a színészi gárda pedig remek. Az előadott gesztusok és jelenetek sokszor visszafogottak, de mégis érzelemmel teliek. Azonban a Women Talking nem egy revenge movie vagy egy melodráma. Ez sokkal inkább korkép, vagy egy retrospektív a 20. és 21. századi gender dilemmákról, önbeteljesítésről és elnyomókról. Bár a film leírása utal rá, a vallás szerepe elenyésző és nem hangsúlyos. A diskurzus, amit a film bemutat, érdekes, de szinte teljesen egyoldalú, és egy idő után kezd repetitív lenni. Nem teljesen, mert a karakterek háttere mélyül kicsit, de pontosan úgy, ahogy gondoljuk, így csak tartalmilag tudunk meg többet, a tematika nem halad előre. A film második fele szinte teljesen kifut a gondolatokból és eseményekből, és sajnos az elnyomó „férfiakat” sosem látjuk, így nem tudnak semmi érdekességet vinni a narratívába.