48% 39 szavazat
Women Talking

Women Talking

Women Talking
Filmadatlap
3
Vélemények (3)
29
Szereplők (29)
3
Képek (3)
3
Videók (3)
Érdekességek
4
Díjak (4)
Filmkritika
4
Cikkek (4)
Fórum

FILMINFÓ

Egy elszigetelt vallási szektában élő nők egy csoportja azért küzd, hogy fényt derítsenek az ellenük elkövetett szexuális bűncselekményekre.

(csd)

Rendező: Sarah Polley
Író: Miriam Toews
Forgatókönyvíró: Sarah Polley
Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2022.09.02.
Frances McDormand
 
2023.11.15 HungarianVoice

legújabb vélemény

Egy kevésbé érdekfeszítő, de annál tanulságosabb film a női perspektíváról. Fantasztikus megmozdulásaikkal a filmben, Rooney Mara, Sheila McCarthy és Judith Ivey különösen kitűntek a szereplőgárdából.

0
 
2023.10.04 Juki-onna Nézhetetlen

a nap véleménye

„Semmit sem tenni, maradni és harcolni, vagy elmenni.”

Csak magamat hibáztathatom, hogy megnéztem a filmet, pedig elolvastam a tartalmát. Átböngésztem pár kritikát, mindenki dicsérte, én nem teszem! Száz percen keresztül tizenöt nő, velem együtt tizenhat, évődünk egy pajtában, hogy mitévők legyünk. (Alig... Teljes kritika

3
 
2023.02.22 kabel

Modern színházi előadás

A film lényegében egy hosszú beszélgetés, melyben különböző értékrendszerű nők vitatkoznak a kultúráról. Bár részben valós eseményeken alapszik, a film sokkal inkább egy metafora az általános diskurzusról, a nők jogairól, filozófiáról, jövőképekről. A színészi játék és dialógus kiváló, a színészi gárda pedig remek. Az előadott gesztusok és jelenetek sokszor visszafogottak, de mégis érzelemmel teliek. Azonban a Women Talking nem egy revenge movie vagy egy melodráma. Ez sokkal inkább korkép, vagy egy retrospektív a 20. és 21. századi gender dilemmákról, önbeteljesítésről és elnyomókról. Bár a film leírása utal rá, a vallás szerepe elenyésző és nem hangsúlyos. A diskurzus, amit a film bemutat, érdekes, de szinte teljesen egyoldalú, és egy idő után kezd repetitív lenni. Nem teljesen, mert a karakterek háttere mélyül kicsit, de pontosan úgy, ahogy gondoljuk, így csak tartalmilag tudunk meg többet, a tematika nem halad előre. A film második fele szinte teljesen kifut a gondolatokból és eseményekből, és sajnos az elnyomó „férfiakat” sosem látjuk, így nem tudnak semmi érdekességet vinni a narratívába.

0