Nem hagytak nyomokat (2021)

Zeby nie bylo sladów

xylonka   2023. 02. 23.

cím

Döbbenetes és megrázó a film. A szinkronnal kapcsolatban van kritikám. Nem először történik, hogy idegen nyelvű felirat van film végén vagy akár közben is, esetleg más nyelven beszélnek a szereplők, mint az eredeti (mondjuk amerikai filmekben gyakran beszélnek spanyolul), és a magyar szinkron ezt elegánsan semmibe veszi. Ennek a filmnek a végén is vannak feliratok, hogy mi történt a szereplőkkel (pl. Barbara 86-ban meghalt), de ezt se egy narrátor nem mondja el nekünk, se egy nyamvadt magyar felirat nincs hozzá. Az állítólag világhírű magyar szinkron lassan már nem ér semmit.

neyto   2022. 10. 06.

Nem is tudom igazán jól megfogalmazni, nekem olyan művészi szenvelgésnek tetszett az egész, ugynakkor nagyon fontos alkotásnak tűnik.

MethMan   2022. 10. 08.

Mindenképpen egy felkavaró filmalkotásnak mondanám, amit nem könnyű megemészteni, de egyszerűen látni kell.

A film összbevétele 475 726 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 1 180 713 forintot termelt. A hazai mozik összesen 983 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

A film cselekménye valós eseményeken alapul.

(csd)

A Nem hagytak nyomokat a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában debütált.

(csd)

Lengyelország ezt a filmet nevezte a 2022-es Oscar-díjra.