2019.09.28 13:13 MMcFly2015 Olvasottság: 138x
0

A jó és a rossz SZEMTŐL SZEMBEN! Ismerős lehet valahonnan

Okkal indultam neki nagy kételyekkel, hisz Geralt Butler az utóbbi időben a B-kategóriás filmek világában rekedt, és a filmet az a személy írta-rendezte, akinek a Támadás a fehér ház ellen 2-t köszönhetjük. Emellett pedig feltűnik a szereposztásban 50 Cent, akit finoman szólva is nem színésznek teremtett a jóisten. :)

Biztos a negatív hozzáállásomnak köszönhető, de kellemes meglepetés volt a Gengszterzsaruk. A kisebb-nagyobb hibák ellenére is egy szuper film. A két banda bemutatása már az elején remek párhuzamot állít a nézők elé, és ezeknek a fő tagjai (Butler és Pablo Schreiber) elviszik a show-t. Hozzáteszem, nem volt nehéz, mert sajnos a többi szereplő elég felszínes.

A jó és a rossz SZEMTŐL SZEMBEN! Ismerős lehet valahonnan

A sztorija egy az egyben megegyezik a Szemtől szemben című, mára már kultfilmmel. A baj az, hogy nem csak az alapsztori, de a hosszú játékidő is hasonló a 1995-ös alkotáshoz. Viszont itt a felépített feszültség nem tudja kihúzni ezt az időt a végéig, így sajnos a 140 percből képes a film közepe untatni, és érezhetően csak nyújtva van az egyszerű történet…

A keménykedések, a párbeszédek teljesen elérik a kellő hatást, véletlen sem érződik olyan műnek és giccsesnek, mint például a Halálos Iramban megismert ,,család”. Akció fronton is kifejezzen jót tesz a nem ész nélküli lövöldözés. Visszafogott, ezért hihető akciójeleneteket láthatunk, ami egy hollywoodi B-filmtől meglehetősen ritka.

Fordulattal vagy óriási fináléval nem kell számolni, teljesen kiszámítható a sztori, mégis a földhözragadt szituációk és akciók tesznek róla, hogy a Gengszterzsarukra ne csak pár napig emlékezzünk. Ha egy 30-40 percet sikerült volna lecsippenteni a filmből, akkor tényleg átjött volna az, ami anno a Szemtől szembennek sikerült. Így, csak egy fapados verzió.

akció | dráma | krimi | misztikus | thriller

Talán nem hiába hívják Los Angelest a „bűn városának”, hiszen az itt nyüzsgő bankrablóknál már csak Nagy Nick által vezetett, magukat csak „Regulátorok”-nak nevező... több»

0