2021.09.07 09:06 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: 206x
5

Egy méltó feldolgozás és egy remekül kidolgozott világ, egy apokalipszis, amelyben nem szeretnénk lenni

Magáért a látványért megérte már ez a film. George Miller rendezőnek és csapatának sikerült egy igazán karakán apokalipszist csinálni. A nagyon jól kidolgozott helyszíneknek hála már az elején magával ragadott a film, és nem engedett el.

Az érdekesen elmaszkírozott karakterek igazán egyediek voltak, gondolok itt Rictus Erectusra, vagy éppen a nagy főnökre, Halhatlan Joe-ra. Nagyon erős, karakán személye volt a filmnek. Tom Hardy és Charlize Theron nagyon jó választás voltak, de főleg Theron volt szerintem, aki a hátán vitte ezt az akció-kalandot. Végig lehengerlő és pörgős volt, szinte csak a fejemet kapkodtam sokszor, egy percig nem engedett a szorításból ez az eszeveszett akcióbomba.

Egy méltó feldolgozás és egy remekül kidolgozott világ, egy apokalipszis, amelyben nem szeretnénk lenni

Jól fel van építve az alkotás, szerintem kellett ez a feldolgozás a Mel Gibson-féle Mad Max filmek után. Maga a világ eléggé groteszk, és egyes jelenetekben eléggé megmutatkozik a lételemek hiánya, de ezt jól ellensúlyozták az apró elejtett humorral. Gondolok itt a vízre, a terhes nőkre, "Joe ágyasaira", akiket megmentettek, és a tejre, amit elraktároztak.

Voltak benne érdekes momentumok, de mégiscsak egy apokalipszisről beszélünk, ahol már a fű sem nő, és szinte mindenki a túlélésért küzd. Jól felépített és látványban gazdag, az akcióról pedig ne is beszéljünk! Sok izgalmat hozott a film, mindig történt valami, amivel a néző figyelmét egyszer sem hagyták lankadni. A cselekmény vége fele haladtával pedig egy roppant erős üldözésnek lehettünk szemtanúi, iszonyat jó kis akció volt, rengeteg csavarral. Olyan karaktereket mert kivenni a rendező, akiket nem is gondoltam volna, és ezt én mindig is kedveltem, ha a rendező meg meri lépni az ilyen helyzeteket.

Összességében egy igazán látványos film, nagyon jól átadja a környezetet az apokaliptikus helyszín, és egy remek akció-kalandfilm.

akció | kaland | road movie | sci-fi | thriller

A posztapokaliptikus jövőben mindenkinek meg kell küzdenie a javakért és az életben maradásért. Az embertelen körülmények között két lázadó próbál igazságot szolgáltatni.... több»

5