2022.11.28 23:52 Zsolt Szabó Olvasottság: 304x
0

Bosszúthriller, ami egyben dráma is...

Már cirka másfél éve, hogy ezt a filmet idehaza is bemutatták, de nem tulajdonítottam neki egyáltalán jelentőséget. Eddig. Aztán múlt héten úgy gondoltam, hogy megfogom nézni, és őszintén mondom, egyáltalán nem bántam meg, iszonyatosan nagy hatást váltott ki bennem, több szempontból is. Az egyik maga a története, ami mostanság egyre több teret kap a társadalmunkban.

A film több pontban is mindig tud meglepőt és váratlant húzni, és ezért lesz nagyszerű a film, mert nem szokványos és nem tudjuk, mi lesz a következő lépése a rendező-forgatókönyvíró Emerald Fennellnek, akinek ez volt a debütálása is egyben. Nem csodálkozunk, hogy a forgatókönyve ennyire népszerű volt az amerikai filmakadémia tagjai közt is, mivel a története nem hétköznapi. A harmincat betöltő Cassie a saját bőrén tapasztalja, hogy egyes sebek soha nem gyógyulnak be. Eseménytelen az élete, még mindig a szüleivel él, egy olcsó kávézóban dolgozik, hogy megéljen, és megtalálta a tökéletes módot a fájdalmas múlt kezelésére.

Bosszúthriller, ami egyben dráma is...

Cassie éjszaka kiöltözve gyakran járja a helyi bárokat és éjszakai klubokat, és úgy tesz, mintha részeg, teljesen tehetetlen és sebezhető lenne. És minden héten a halálosan szép Cassie mindenféle éjszakai ragadozót és más báránybőrbe bújt farkast keres, akik nem tudják, hogy néha a vadász is prédává válhat. Ekkor bekerül a képbe Ryan, egy kedves és gondoskodó volt osztálytársa. Azt azonban mindenki tudja, hogy a rossz szokások felhagyását könnyebb ki mondani, mint megtenni. Ez a film egyszerre tud felkavarni és magába szívni. Ajánlom mindenkinek megnézésre, érdemes! Az év egyik nagy meglepetés filmje részemről. Be is került a kedvenc filmjei közé. Az értékelésem pedig 8/10.

dráma | krimi | thriller

Emerald Fennell (A megszállottak viadala) filmjében a bosszúé a főszerep, ráadásul olyan megközelítéseben, ahogyan még sosem láthattuk.  Cassie (Carey Mulligan) előtt fényes... több»

0