2023.08.17 11:39 Juki-onna Olvasottság: 111x
0

Az 1300-as évekből egy hírhedt történet, melynek szereplői az igazságot magukkal vitték a sírba. Egy film, igaz történet alapján.

Elgondolkodtató dráma, amely a százéves háború kellős közepén játszódik, és a férfiak mindenütt jelenlévő hatalmát, az igazságszolgáltatás gyarlóságát, valamint egy nő erejét és bátorságát tárja fel, aki hajlandó egyedül kiállni az igazság mellett. Rengeteg olyan tulajdonsággal büszkélkedhet ez a remekmű, amelyek magukon hordozzák az epikus bélyeget. A forgatókönyvírók: Nicole Holofcener, Ben Affleck és Matt Damon egy perspektíván alapuló struktúrát valósítanak meg, ahol az igazságot a főszereplők szemszögéből mutatják be, ami azt jelenti, hogy a közönség ugyanazt a történetet többször, másképp fogja látni. Minden perspektívának vannak egyedi jelenetei, amelyek kizárólag az adott karakterhez tartoznak.

A film karaktervezérelt történet. Jacques LeGris (Adam Driver) egy fizikailag impozáns, nőcsábász férfit alakít, aki ellenállhatatlan bája és intellektuális tudása révén minden nőt megkap, akire vágyik, legalábbis a saját szemszögéből. Jean de Carrouges (Matt Damon) egy bátor, kérlelhetetlen, temperamentumos harcos, aki úgy gondolja, hogy több tiszteletet és elismerést érdemel az áldozataiért és csatáiért, annak ellenére, hogy számtalanszor megalázzák Pierre d'Alençon gróf (Ben Affleck) udvarában. Noha Carrouges messze nem az a tökéletes férj, akinek gondolja magát, mégis jobb, mint az akkori férfiak túlnyomó többsége.

Az 1300-as évekből egy hírhedt történet, melynek szereplői az igazságot magukkal vitték a sírba. Egy film, igaz történet alapján.

Minden férfi megvetően bánt a feleségével, mivel nulla joggal és fiú örökösre összpontosító kötelességekkel rendelkező tárgyaknak tekintették őket. A film témáját akár a mi világunkba is át lehetne helyezni. Egy nemi erőszak jelenetének megtekintése felháborít sok embert, főleg, ha kétszer látja, egyszer az áldozat (ennek elszenvedője, Marguerite de Carrouges [Jodie Comer] volt) és egyszer az erőszaktevő szemszögéből. ( A történet három szereplőjéről a Wikipédia is megemlékezik.) A filmben bemutatott férfiak ereje és a nők tehetetlensége még mindig erős üzenetet hordoz, sajnos időszerűbb, mint kellene. A két férfi főszereplő véres, feszültséggel teli, hosszú csatája azonban pontot tesz az ügy végére. Csodálatos munkát végzett mindenki: a jelmezek korhűek (Janty Yates), a díszletek fantasztikusak, az operatőr (Dariusz Wolski) és persze a rendező, Ridley Scott szintúgy. (A film nagy részét valós helyszíneken forgatták.)

akció | dráma | történelmi

A 14. századi franciaországban két jóbarát, Jean de Carrouges és Jacques Le Gris egymás ellen fordul, miután Carrouges azzal gyanúsítja meg  Le Gris-t, hogy megerőszakolta a... több»

0