Rólam

Nevem: Szűcs Kálmán. Az első színházi élményem a régi Nemzeti Színházban a Csongor és Tünde volt, mozi élményem a 101 kiskutya Walt Disney-től. Ebből kiderül, hogy nem vagyok mai gyerek. Első korhatáros filmem amire beengedtek 14 évesen, az Adelen 31. Első olyan filmélményem amitől az éjszaka nehéz volt a Bostoni fojtogató Tony Cutissel. Felsorolok egy csomó filmet amiket egy generáció nem láthatott. Nagy kedvencem volt a Kardforgatónő amit a japán filmek sora követett az azóta bezárt Otthon moziban Soroksáron. Az iskolai kötelező filmnézések a nagy orosz klasszikusokkal kezdődött, Csendesek a hajnalok, majd a Helga és Michael az első igazi szexuális felvilágosító filmje. Aztán a sok video kazettán látott horror után az első igazi fantasztikus horror a 8.utas a halál. Rengeteg vígjáték ami végig kisérte az életem. A hetvenes években a Fantomas sorozat, Funes filmek, a franciák voltak akkor a legjobbak. Pierre Richard filmjei, a Charlottok, ha valaki még emlékszik rájuk, aztán a 80-as évek elején a Gyalog galopp. A fantasztikus film trilógia a Csillagok háborúja, Harrison Ford főszereplésével az Indiana Jones filmek. Minden időszakban megjelennek a magyar filmek, amelyek nézőket vonzzottak a mozikba. A világhírű magyar rendezők Szabó Istvántól, Jancsó Miklósig, Sándor Páltól, Bacsó Péterig, Mészáros Mártától, Dargay Attilláig. Az egész estés rajzfilmek, amelyek ma már szinte havonta megjelennek a mozimúsorban. Azt gondolom az egyik leghasznosabb időtöltés, szórakozás a mozi, a film. Nekem az életemet végig kisérte és most is amikor csak tehetem a hétvégéim egyik hasznos programja. Csak a moziban élmény a film ahogy mondja a szlogen és ez ma is igaz. Kár hogy ilyen drága lett. A moziünnpeken amikor olcsóbb a jegy sokkal többen vannak a moziban, ezt talán érdemes az illetékeseknek is észrevenni. Gyermekkoromat a XX. kerületben éltem le ahol akkor írd és mond 6 mozi volt, 4 Erzsébeten, 2 Soroksáron. Ma a kerületben egy sincs. Szomorú dolog.

90 Whiplash  (2014)

2015. 05. 05.
Sokat hallottam a filmről mielőtt megnéztem, de rosszat senki nem mondott róla. Amiért végül is sokat vártam tőle, de ezt meg is kaptam. A történet a zene tanítás oktató ... több»

89 Ragadozó  (1987)

2015. 03. 04.
Háromszor néztem meg annak idején, egymás utáni napokon. Nem is gondoltam akkor hogy milyen fantasztikusan megoldják ennek a filmnek a történetét. A jól összeválogatott s... több»
2015. 03. 04.
Azt hiszem Spilberg legjobb éveit és alkotásait tükrözi ez a film is. Már maga az hogy megtalálta ezt a könyvet és igazi, a saját stílusában készült művet csinált belőle.... több»
Tudom, hogy sokan odavannak ezekért a filmekért, de én hogy igazán őszinte legyek egyszerűen ezektől a képregény adaptációktól fel áll a hátamon a szőr. Ennek ellenére mi... több»
Nekem a második rész sokkal jobban tetszett. Ebben talán Swarci pozitív szerepe is bele játszik. Jó a történet és ha fantasztikus filmeket a saját értékrendemben sorra ve... több»