Listák

Sylvester Stallone 1946-ban született, de nem volt könnyű gyermekkora, születése óta meglévő arcideg-problémája, családjának anyagi helyzete és szülei... több»
A Halálos iramban filmek (Fast and Furious) diadalmenete 2001-ben kezdődött, amikor Rob Cohen rendezésében megjelent a legelső epizód. A két központi ... több»
A Marvel Comics képregénykiadó az egyik legrégibb amerikai médiavállalat, melyet 1939-ben alapított Martin Goodman újságtulajdonos (és médiamogul). A ... több»
Az „egyéni összecsapás” ebben az esetben azt jeleni, hogy olyan küzdelem, melyben a pozitív főhős megütközik a főgonosszal. Listámra ilyen jellegű har... több»
A magyar filmgyártás már a Horthy-korszaktól kezdődően rengeteg remek vígjátékkal ajándékozta meg a filmkedvelő hazai nagyközönséget. Az első magyar h... több»
Rengeteg általános ismeretet kapunk iskolai tanulmányaink során a középkorról, mely a Nyugat-Római Birodalom felbomlásától egészen a felfedezések korá... több»
A történelmi filmek kategóriáján belül érdekes csoportot alkotnak azok a filmek, amelyek a Római Birodalom vagy az ókori Hellasz fénykorában játszódna... több»
A börtönben játszódó filmes történetek száma folyamatosan emelkedik (évek óta), mert az embereket érdekli ez a különleges világ, melynek saját szabály... több»
A komolyabb méretű szervezett alvilág az Egyesült Államokban a két világháború között kezdett kialakulni, és olyan legendás maffiavezéreket „termelt k... több»
A háborús film kategória (miként a történelmi filmek felsorolása is) több más műfajjal áll fedésben, így gyakran életrajzi filmek, kémtörténetek, kala... több»