Rólam

Film és könyv rajongó vagyok bölcsész aggyal (és végzettséggel). Blogom a vonhermanitz.blog.hu leginkább történelmi témákkal foglalkozik (de filmekkel is fog). Az email címem: [email protected]. Sok műfajt kedvelek és szeretek írni is mindarról, ami hatással volt rám. Négy szempont számít nálam a filmeket illetően: alapsztori, rendezés, színészet, látvány. Vannak filmek, amelyek lenyűgöző látványvilágot mutatnak be miközben nagyon gyenge a sztori és a színészi teljesítmény bennük (ilyen a legtöbb fantasy). Másoknál fordított a helyzet: kiemelkedő sztori, a rendezés unalmas látványvilággal.  Megint másoknál a színészi teljesítmények fantasztikusak, minden más gyenge. Szerintem az igazán jó film mind a 4 dologban jól teljesít. Ezeket a filmeket keresem folyton és itt is ezért vagyok.

77 Oppenheimer  (2023)

2023. 09. 14.
Zseniálisan jó film, átélhető történelem
Valódi remekművet alkotott Christopher Nolan, mely egyszerre életrajzi dráma, az atomtudós, Robert Oppenheimer kálváriájának bemutatásával, és egyben történelmi film is, ... több»
2022. 12. 31.
Meglepően jól sikerült
Bár kis csúszással, de idén karácsonykor csak megnéztem Tiszeker Dániel 2021-es vígjátékát Zsigmond Emőke és Ötvös András főszereplésével: a Nagykarácsonyt. Meglepődtem a... több»

71 Rohammentő  (2022)

2022. 04. 20.
Az elmúlt év legjobb akciófilmje
Elfogult vagyok az akciófilmes műfajjal kapcsolatban (pozitív irányban), de Michael Bay rendezése még elfogultságom dacára is meggyőzött arról, hogy a Rohammentő egy kiv... több»
2022. 04. 20.
A legjobb valaha készült film
A Remény rabjai (The Shawshank Redemption), melynek különleges sztoriját Stephen King írta, remek rendezése pedig a magyar származású Frank Darabontnak köszönhető, a legj... több»

73 Jeges pokol  (2021)

2022. 04. 19.
Izgalmas, látványos, élvezetes
A nyár kellős közepén láttam ezt a filmet és leginkább arra emlékszem mennyire furcsa volt a júliusi kánikulából beülni egy havas-jeges akciófilmre, mely alapvetően a jég... több»