10 film, 10 ivós játék, amit ne próbálj ki otthon

Ha egy filmmel együtt játszol egy ivós játékot, az egy remek drámát is viccessé, egy rossz filmet pedig elviselhetővé tehet.

Nem minden ivós játékos film rossz, de sok közülük legalábbis kiszámítható. A filmes ivójátékok megtörhetik a jeget új barátokkal, szórakoztatóvá tehetik egy régi film újranézését, vagy akár szórakoztató emlékeket is teremthetnek.

Az ivós játékokat könnyebb kitalálni, ha már láttad a filmet, amire iszol, de ha új filmről van szó, számtalan javaslatot találsz az interneten a legjobb ivós játékokra, és a legjobb az egészben: kiválaszthatod, hogy milyen szabályokat követsz, vagy kitalálhatod a sajátjaidat menet közben!

#10

89 Jurassic Park  (1993)

(134) (118)

akció | kaland | katasztrófafilm | sci-fi | thriller

SkyShowtime

John Hammond, a vállalkozó kedvű, excentrikus milliárdos borostyánba zárt dinoszauruszvérből újraalkotja az őslényeket. Mindössze hónapokkal a tervezett megnyitás előtt... több»

Kicsit monotonná válhat, hogy ugyanazok az emberek minden filmben ugyanazokat a hibákat követik el, azt gondolván, hogy a dinoszauruszok hirtelen biztonságossá válnak, és hogy az alantas technológiájuk majd ott tartja a dinoszauruszokat, ahol lenniük kell. Ezért ezek a filmek tökéletesen alkalmasak egy ivójátékra. A Jurassic Park egy ikonikus filmes franchise, és néhány módosítással ezekből a szabályokból ivójátékot lehetne készíteni a sorozat minden filmjéhez.   Ezekkel a szabályokkal nem valószínű, hogy akár egyetlen Jurassic Park-filmet is józanul végigcsinálsz.   Minden alkalommal, amikor egy dinoszaurusz megjelenik a vásznon, igyál egy italt. Minden alkalommal igyál egyet, amikor valakit megölnek Igyál minden alkalommal, amikor John Williams filmzenéjét hallod. Igyál minden alkalommal, amikor elavult technológiát említenek. Igyál minden alkalommal, amikor valaki azt mondja, hogy "DNS". Igyál, amikor Jeff Goldblum beszél. Igyál, amikor a T.rex megeszi az ügyvédet. Igyál mindig, amikor a víz fodrozódik vagy a föld baljósan remeg.
#9

84 Titanic  (1997)

(161) (103)

dráma | katasztrófafilm | romantikus

Disney+

A 20. század kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül... több»

A Titanic egy giccses romantikus film, amely egy valódi hajón játszódik, amely a történelem során elsüllyedt, és több száz halottat vagy földönfutót hagyott maga után, így az erre való ivás nem teheti a filmet még sértőbbé. A kis giccsesség ellenére ez a film elég szomorú, így ha iszol rá, lehet, hogy butább lesz, vagy hajlamos leszel a gyomorszorító könnyekre, és ezt csak egy módon tudhatod meg!   Az alábbiakban felsorolunk néhányat a legnépszerűbb ivási szabályok közül, de egy nagyon fontosat kihagyunk: igyál, ha elpirulsz a Draw Me Like One of Your French Girls jelenet alatt!     Igyál minden egyes baljós előjelzés esetén. Igyál minden alkalommal, amikor az osztály kockázatos helyzetet teremt. Igyál minden alkalommal, amikor Rose azt mondja, hogy "Jack", vagy amikor Jack azt mondja, hogy "Rose". Bárki, aki azt mondja "Titanic" Bárki, aki a Titanic nagyságára/ elsüllyeszthetetlenségére utal. Valakinek a szájában cigaretta van. A hajó teljes külsejét látod.
#8

71 Alkonyat  (2008)

(107) (55)

dráma | fantasy | romantikus

A történet főszereplője egy magának való, különc lány, Bella (Kristen Stewart). Szülei válását követően apjához kerül, akivel elköltöznek a Forks nevű kisvárosba. Az új... több»

Az Alkonyat a 2000-es években felnőtt lányok klasszikusa, és valahogy a film a butasága ellenére még ma is hatalmas népszerűségnek örvend. Akár Edward, akár Jacob csapata vagy, vannak olyan pillanatok ebben a filmben, amit ha nem iszol, akkor iszonyodsz.   Hogy ezeket a kínos pillanatokat még egy kicsit butábbá tegyük, íme néhány népszerű ivós pillanat:   Egy vámpír szikrázik Bella megérinti a haját vagy beleharap az ajkába Edward és Bella szótlanul bámulják egymást Az egészségtelen viselkedést romantikusnak állítják be A vámpír vs. vérfarkas rivalizálás kerül szóba Halványan kényelmetlenül érzed magad
#7

80 Bajos csajok  (2004)

(39) (16)

szatíra | vígjáték

Cady Heron (Lindsay Lohan) Afrikában, a “vadonban” nőtt fel. 15 év után szüleivel visszaköltöznek Chicagóba, akik beíratják Cadyt egy teljesen átlagos amerikai gimnáziumba. A... több»

A Mean Girls az egyik legtöbbet idézett film, pedig már majdnem 20 év telt el a megjelenése óta. Ha minden egyes ikonikus mondat elhangzásakor innánk egy italt, akkor a film első 15 percénél mindenki már le is feküdne.   Annak érdekében, hogy a komikus remekmű minden pillanatát láthassuk, itt van néhány korlátozás a játékra vonatkozóan.   Valaki kimondja Regina George teljes nevét. Egy szereplő iszik egy partin Valaki kimondja a "Fetch" szót Megemlítik a Burn könyvet Az embereknek azt mondják: "Nem ülhetsz le mellénk". Valaki Afrikáról beszél
#6

73 Doktor Szöszi  (2001)

(24) (24)

romantikus | vígjáték

HBO Max | Netflix

Elle Woods (Reese Witherspoon) egy sikeres lány, a gimiben ő volt Miss Június, ő vezette a leányszövetséget, és mindenek felett gyönyörű természetes szőke haja van. A barátja a... több»

A Legally Blonde egy szeretett vígjáték, amely tele van ismételt és italt érdemlő pillanatokkal. A Harvardra való videós jelentkezésétől Elle ikonikus visszavágásaiig, ez a film józanul, kőkeményen vicces.     Ezekkel a közös ivási szabályokkal minden játékos biztosan legálisan részeg lesz.   Bármikor, amikor Elle bedob egy jogi kifejezést. Bónusz: amikor egy pasi cicázik neki, és ő azt kiáltja, hogy "Tiltakozom!". Valahányszor Bruiser jelmezt cserél. Bármikor, amikor valaki egy 2000-es évek eleji trendet nevez meg. Bármikor, amikor Elle-t egy másik rózsaszín ruhában látják. Bárki, aki azt mondja, hogy "Harvard". Bármikor, amikor Elle-nek új frizurája van. Bármely utalás arra, hogy szőke Egy esküvői/jegygyűrűre utalnak. Divatcikkre történik utalás
#5

85 Gyalog galopp  (1975)

(57) (39)

fantasy | kaland | szatíra | vígjáték

Netflix

A Monty Python a hatvanas években a BBC legnépszerűbb televíziós sorozata volt. A Gyalog-galopp egy egészestés fekete komédia Arthur király és a Keresztes lovagok korából. A... több»

Kevésbé tűnik elítélőnek, ha egy film olyan, mintha az alkotók azt akarták volna, hogy a közönség berúgjon, és a Monty Python és a Szent Grál pontosan ezt a hangulatot sugározza. A film lényege, hogy ne vegyük túl komolyan a dolgokat! Ezekkel a szabályokkal lehetetlen lesz bármit is komolyan venni.   Vannak fenéktrombiták. Valaki azt mondja: "Még nem haltam meg." Lancelot megöl valakit. A Fekete Lovag elveszíti egy végtagját. A királyt valaki semmibe veszi. Egy macska sikít. Valaki elszalad.
#4

84 Zombieland  (2009)

(81) (20)

horror | kaland | road movie | sci-fi | vígjáték

Netflix | HBO Max

Columbus és Tallahassee egymás szöges ellentétei, mégis együttes erővel próbálják túlélni az egész világot ellepő zobmi hordák támadásait. Útjuk során megismerkednek két... több»

A Zombieland egy vígjáték, ami tökéletes film egy ivójátékhoz, de még jobb, hogy ez egy vígjáték, ami egy kicsit ijesztő. Az alkohol és a nevetés még az agyevő zombikat is képes egy kicsit kevésbé ijesztővé tenni. Ha nehézsúlyú ivóbajnok vagy, akkor van egy folytatás, amihez a legtöbb ilyen ivószabály szerint működne a Zombieland dupla játék.     Igyál ilyenkor, és reggelre zombinak fogod érezni magad.   Egy szabály jelenik meg a képernyőn. Twinkiesről beszélnek. Tallahassee megöl egy zombit. Egy karaktert egy helyszínről neveznek el Valaki a Zombieland előtti életről beszél Azt hallod, hogy "Fogd be a pofád, vagy kussolj". Hallod a "Zombieland" említését. Ha bátor vagy, minden alkalommal iszol, amikor egy zombit megölnek.
#3

81 A nagy Gatsby  (2013)

(105) (20)

dráma | romantikus

Bármit elérhetsz, amit akarsz, mindent szabad, a lehetőségeid száma végtelen – ez Amerika a húszas években. Itt, pontosabban New York környékén él Jay Gatsby, egy rettenetesen... több»

A Nagy Gatsby F. Scott Fitzgerald azonos című könyve alapján készült film, így a listán szereplő sok más filmmel ellentétben klasszikus műnek számít. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a filmnek ne lennének bizonyos ismétlődései és furcsaságai, amelyek miatt a nézők hamar elszédülhetnek. Ahhoz képest, hogy a szesztilalom korában játszódik a történet, van mit inni.   Ezek a közös ivási szabályok garantálják, hogy a mozi estéje olyan lesz, mint a dübörgő '20-as években.   Gatsby azt mondja: "sport" A zöld fény látható a távolban Toby McGuire részeg Szöveg jelenik meg a képernyőn Az 1920-as években játszódó film hátterében egy 21. századi dal szólal meg Egy rózsaszínű gyűrűt látsz Gatsby bekukucskál az ablakon
#2

musical | vígjáték

Janet és Brad, akik épp csak eljegyezték egymást, hátborzongató, és egyúttal abszurd kalandba keverednek, mikor lerobbant autójukat hátrahagyva egy elhagyott kastélyban keresnek... több»

A Rocky Horror Picture Show egy kultikus klasszikus '70-es évekbeli film, amely ivójátékként és interaktív játékként is működik. Ezt a filmet gyakran láthatjuk a mozikban élő rajongókkal, akik árnyékvetítés formájában eljátsszák a filmet a vászon előtt. Ezeknek az árnyékvetítéseknek szigorú szabályai vannak a játékra, de a szabályok vadul szórakoztatóak, és az élmény semmihez sem hasonlítható. Ez a játék rendelkezik a kellékek listájával, bizonyos sorok visszahívásával, és még arra is ösztönzi a nézőket, hogy öltözzenek be. Ez a játék módosítható és otthon is játszható, vagy a fűzőt a szekrényben tarthatod, és berúghatsz.   Ha az ivójáték hívja Önt, igyon az alábbi szabályok szerint, hogy biztosítsa a részeg időutazást.   Brad azt mondja "Janet" Valaki meghal Az emberek véletlenszerűen táncra perdülnek Frank elpattintja a kesztyűjét Janet elájul Valaki rágyújt. Konfettit vagy rizst dobálnak. Rocky morog.
#1

42 The Room  (2003)

(7) (12)

dráma

Johnny, a sikeres bankár boldogan él menyasszonyával, Lisával San Granciscó-i lakásukban, mígnem egyik nap Lisa különösebb ok nélkül úgy dönt, hogy megunta vőlegényét és... több»

A szoba egy olyan film, amit nem biztos, hogy az ember végig tudna csinálni egy erős ital nélkül. Az egyik legrosszabb és legabszurdabb filmként tartják számon, de valahogy mégis legendássá vált a sztár és alkotója, Tommy Wiseau mellett. Ez a film olyannyira kultikus klasszikussá vált, hogy még egy életrajzi dráma is készült Tommy-ról és a film létrejöttéről The Disaster Artist címmel, ami ugyanolyan fantasztikus film lenne, amire inni lehetne.   Ha ezekben a népszerű időpontokban iszogatsz, talán egy kicsit több értelme lesz a filmnek!   Hallod az "Oh hai"-t Lisát szexinek vagy gyönyörűnek írják le Összezavarodsz, hogy miért történik egy jelenet. Markot a legjobb barátnak titulálják Azt hallod, hogy "Ne aggódj emiatt" Bárki eldob egy focilabdát