Csak néhány napja debütált az utóbbi évek legnépszerűbb horrorjának harmadik felvonása, a Démonok között 3 - Az ördög kényszerített. A franchise rajongói nem csalódtak a folytatásban, hiszen nagyjából azt kapták, amire az előző filmek alapján számítani lehetett. Vera Farmiga és Patrick Wilson továbbra is remekül hozzák Ed és Lorraine Warren szerepét.

Mint megannyi más film, a Démonok között 3 - Az ördög kényszerített is rengeteg érdekességet tartogat, ha egy picit a kulisszák mögé nézünk. Most ilyen érdekességből gyűjtöttünk össze tízet, amelyek tudatában egy picit más lesz megnézni a filmet. Akár először látod, akár máris az újrázáson töröd a fejed.

1. Ez a franchise-t ismerve annyira nem meglepő, de a Démonok között 3 - Az ördög kényszerített története is valódi eseményeket dolgoz fel. Az amerikai történelem első olyan gyilkossági ügyéről van szó, ahol a vádlott démoni megszállottsággal védekezett a bíróságon. Ő volt Arne Cheyenne Johnson.

2. A rendező Michael Chaves több nagy horrorklasszikus előtt is tiszteleg a filmben: Az ördögűző, Ragyogás, Psycho és Rémálom 4. - Az álmok ura.

3. A film egyik jelenetében David, a kisfiú természetellenesen nyakatekert pózokat vett fel, egy ponton pedig szinte úgy fest, mintha kettétört volna a gerince. Ebben semmi CGI nem volt, egy roppant hajlékony kislány, Emerald Gordon Wulf volt a színész dublőre, aki valóban képes ilyen pózokra és mozdulatokra.

4. A filmben szereplő Arne Johnson és Debbie Glatzel egy napra meglátogatták a forgatást, ahol találkoztak az őket alakító Ruairi O'Connorral és Sarah Catherine Hookkal.

5. Az a jelenet sem tartalmaz egy szikrányi CGI-t sem, amelyben Lorraine az erdőben hirtelen átkerül egy éjszakai látomásba. Az egészet a fények ügyes játékával oldották meg.

6. A forgatások során Patrick Wilson előszeretettel ijesztgette Vera Farmigát.

7. Az ördögűzős jelenetek előtt a rendező arra kérte a színészeket, hogy hallgassák meg David Glatzel valódi szertartásának hangfelvételét, hogy minél jobban átérezzék.

8. Ruairi O'Connor a forgatások alatt rendszeresen hallgatott Nine Inch Nailst és death metal együtteseket, hogy ne essen ki a szerepéből. De rájött, hogy ez nagyon nem működik, mert ezek valósággal leszívták az energiáit.

9. A vizeságyas jelenet alapja is valós: a Glatzel család a beköltözés után talált a házban egy ágyat, rajta pedig egy különös foltot. Meg vannak győződve róla, hogy minden megszállottságnak ez volt a forrása.

10. Lorraine Warren 2019-es halála előtt meglátogatta az őt alakító Vera Farmiga színésznőt és nagyon sokat mesélt neki David Glatzel esetéről, hogy minél hitelesebben adhassák vissza a mozivásznon.