5 dolog, amit biztos nem tudtál a Bohém rapszódia sztárjáról!

Rami Malekre sikeres évek várhatnak, ha meg tudja lovagolni a Bohém rapszódia és Freddie Mercury szerepének sikerét. A színész már magáénak tudhatja a legjobb férfi színésznek járó Golden Globe-ot, és  legjobb férfi főszereplő Oscar-díját is behúzta. 

Íme öt izgalmas részlet a színész magánéletéből:

1. A Bohém rapszódia nem csak szakmai, hanem magánéleti sikert is hozott neki

Malek a Palm Springs International Film Festival’s Film Awards Gala-n tette egyértelművé, hogy Lucy Boyntonnal való kapcsolatra több, mint barátság. A díj átvételekor ugyanis külön megköszönte a színésznőnek a támogatását – és a szerelmét. A pár a film forgatásán jött össze – Boynton Mercury szerelmét, Mary Austint alakította, aki haláláig jó barátja maradt az énekesnek.

2. A színész egyiptomi gyökerekkel rendelkezik

Malek Los Angelesben született és ott is nőtt fel – de már gyerekként tudta, hogy mennyire kilóg a környezetéből. Azaz nem csak ő, hanem az egész családja, otthon ugyanis arabul beszéltek, és szülei nagy gondot fordítottak arra, hogy gyermekeik tisztában legyenek azzal, honnan jöttek.
Emiatt a színész azonnal tudott azonosulni Mercury karakterével, aki szintén bevándorlók gyermekeként nőtt fel Angliában.

3. Van egy egypetéjű ikertestvére

A színésznek van egy rá megszólalásig hasonlító ikertestvére, Sami Malek, aki tanérként dolgozik. Bár ritkán mutatkoznak együtt nyilvánosan, testvére elkísérte e Golden Globe díjátadásra. A színész egyszer egy interjúban mesélt arról, hogy ikrekként gyakran kihasználták a hasonlóságukat, és beugrottak egymás helyére, ha úgy hozta az élet.

4. Áttörése előtt sok neves hollywoodi produkcióban szerepelt

Malek különleges fizimiskájának köszönhetően már számos nagy produkcióban kapott kisebb szerepeket még évekkel azelőtt, hogy igazán felfigyelt volna rá a szakma. A teljesség igénye nélkül: szerepelt a Szívek szállodája című sorozatban, az Éjszaka a múzeumban mindhárom részében, az Alkonyat: Hajnalhasadás - 2. részben egy vámpírfiút alakított, és szinkronizált a BoJack Horsemanben.

5. Egy iskolába járt Kirsten Dunsttal – és tetszett neki

Mind a ketten ugyanabba a középiskolába jártak és jó barátok voltak – sőt, a színész még egy kicsit többet is szeretett volna, amiből végül nem lett semmi. De azóta is jóban vannak, mert a színésznő Malek egyik jó barátjával jár.

dráma | életrajzi | zenés

A Bohém rapszódia élénk és vibráló tablót fest a legendás Queen zenekar történetéről és a konvenciókra fittyet hányó, már-már polgárpukkasztó frontemberének, Freddie... több»