2021.08.04   olvasottság: 16059x   szerző: csd   hozzászólások: 2
Saját lista készítése

Hosszan lehetne vitatkozni azon, mitől is működik jól igazán egy horrorfilm, illetve az sem mellékes kérdés, hogy mitől válik emlékezetessé egy ilyen produkció. Az alábbi filmek azonban enyhén szólva is gondoskodtak arról, hogy egy darabig ne is feledkezzünk meg róluk.

A 10 leghitelesebb horrorfilm, melyeket máig nem emésztettünk meg
#10

66 Hívatlanok  (2008)

(11) (7)

horror | misztikus | thriller

A fiatal pár romantikus éjszakája rémálomba fullad, mikor három ismeretlen, maszkos alak jelenik meg az ajtójukban. Az idegenek üldözőbe veszik a párt, akik minden erejükkel azon... több»

A rendező, Bryan Bertino elmondta, hogy a film alaptörténetét Sharon Tate színésznő kegyetlen meggyilkolása szolgáltatta, amelyet a Manson-klán tagjai követtek el.
#9

71 Ideglelés  (1999)

(40) (23)

horror | misztikus

1994-ben egy októberi napon három egyetemista elhatározza, hogy filmet készítenek a hírhedt Blair-i boszrokányról, azonban nyom nélkül eltűnnek az erdőben. A kézkikamerájuk egy... több»

A "found-footage" műfajának legkiemelkedőbb darabja, amely annyira hitelesre sikeredett, hogy a megjelenést követően sokan valóságosnak hitték a produkciót. 
#8

horror | rövidfilm

Rövidfilm, amely egy szamuráj jelmezbe öltözött perverz mániákus áldozatának fokozatos negyedelését és boncolását mutatja be. Nincs cselekmény. Állítólag egy igazi... több»

Rendező: Hideshi Hino
Szereplők: Hiroshi Tamura, Kirara Yûgao
A film teljesen kimaxolta a "gore" fogalmát, ennél megrázóbbat aligha alkottak még ebben a műfajban.
#7

60 Cannibal Holocaust  (1980)

(15) (20)

horror | kaland

1979-ben négy dokumentumfilmes eltűnt a Dél-Amerikai dzsungelben miközben filmet forgattak a kannibalizmusról? Hat hónappal késõbb a New York Egyetem és a Pan American Broadcasting... több»

Egy teknőbéka kizsigerelése, a naturalista szexjelenetek nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ezt a filmet ne is felejtsék el a nézők egy ideig.
#6

76 Ghostwatch  (1992)

(3)

dráma | horror | misztikus | thriller

Egy hátborzongató szellemtörténet dokumentumfilm stílusában és igényével.

A film annyira hitelesre sikeredett, hogy a premier során közel 30 ezer telefonhívás érkezett a BBC-hez, amelyben a nézők felháborodásukat fejezték ki.
#5

horror | road movie | thriller

Három jó barát, Liz (Cassandra Magrath), Kristy (Kestie Morassi) és Ben (Nathan Phillips) Ausztráliába, a legendás Wolf Creek Nemzeti Parkba indul nyaralni. Féktelen bulik és... több»

Greg McLean karakterét Bradley John Murdoch és Ivan Milat ausztrál gyilkosok inspirálták, akik a valóságban hasonló módon szedték áldozataikat.
#4

66 A halál 1000 arca  (1978)

(5) (1)

dokumentum | horror

A sokkoló dokumentumfilm emberek baleseteit, emberi életek pillanatok alatt történõ elmúlását mutatja be mindenféle félrebeszélés és finomkodás nélkül. A késõbb sorozattá... több»

Az áldokumentarista hangvétel miatt többen azt gondolták, hogy a film egyes jelenetei valóságosa, ebben pedig van is némi igazság. A majom lemészárlásra, illetve a repülőgépes jelenet csakugyan megtörténtek.
#3

73 A rítus  (2011)

(12) (7)

dráma | horror | misztikus | thriller

Netflix

Az ifjú, de máris szinte hitehagyott pap, Michael Rómában megismerkedik az ördögűzés rémisztő misztériumával. Lucas atya a természetfölötti legsötétebb oldalával kell, hogy... több»

Mikael Hafstrom filmjét maga a Katolikus Egyház, illetve a Gary Thomas atya munkásságát, aki szintén számos tanáccsal látta el a film egyik főszerepét alakító Anthony Hopkinst.
#2

86 Démonok között  (2013)

(120) (8)

horror | misztikus | thriller

Ed és Lorraine Warren feljegyzéseiből ismert annak a családnak a története, akik egy világtól elzárt, tanyasi házban éltek, és egyre félelmetesebb paranormális eseményeknek... több»

Mondani se kell, hogy a Warren házaspár a valóságban is számos hátborzongató jelenséget megtapasztalt, az pedig még félelmetesebbé teszi a Démonok között franchise-t, hogy az igazi Lorraine Warren tanácsadóként részt vett a munkálatokban.
#1

88 Az ördögűző  (1973)

(49) (38)

horror

A fiatal Regan testét megszállja az ördög. Édesanyja, Chris értetlenül áll a dolog előtt, és az orvosok segítségét kéri lánya gyógyításában, akik minden lehetséges... több»

Egy 1949-ben, Marylandben eset szolgáltatta William Peter Blatty regényének alapját. Egy bizonyos Roland Doe, másutt Robbie Mannheim nevű fiúral számoltak be az akkori lapok, akiről családja úgy vélte, hogy démoni erő szállta meg.