A Marvel mindent elkövetett, hogy a szuperhősfilmjének, a Bosszúállók: Végjátéknak a bevételei túlszárnyalják az Avatarét, végül megtörtént a trónfosztást.

Mostantól nem James Cameron filmje minden idők legtöbb pénzt termelő produkciója, a Bosszúállók 4 ha csak egy hajszállal is, de átvette a vezetést.

A Marvel néhány hete pár extra jelenettel ismét a mozikba küldte a Végjátékot azzal a nem titkolt céllal, hogy ez legyen minden idők legsikeresebb filmje. Bár egy ideig úgy tűnt, hogy még ez is kevésnek bizonyul majd, ezen a hétvégén új királyt üdvözölhetünk a globális bevételi toplista élén.

A 2009-ben bemutatott Avatar által beállított 2,78 milliárd dolláros rekordhoz az elmúlt tíz évben egy film sem tudott közel kerülni, azonban a Bosszúállók: Végjáték 357 milliós amerikai premierhétvégéje után egyre inkább úgy tűnt, a Marvelnek sikerülhet az, ami még egyik hollywoodi produkciónak sem. A kezdeti nagy lendület aztán némileg alább hagyott, ekkor állt elő a stúdió azzal az ötlettel, hogy ismét a mozikba küldi a filmet.

A 10 éven keresztül felépített moziverzum nagy fináléjának összbevételei az előző hétvégére átlépték a 2,79 milliárd dollárt, mellyel új csúcsot állított be. 

A Marvel pedig a jövőben sem áll le. Kevin Feige a Comic-Conon bejelentette a moziverzum negyedik fázisát, mely 5 filmet és 5 sorozatot foglal magába, de a hétvégén az is kiderült, hogy a Fantasztikus négyes tagjai és Penge is csatlakozik az MCU-hoz.