Már csak hetek kérdése, és a hazai mozikba is megérkezik Ken Scott filmje. A közelgő bemutató kapcsán cikkünkben 10 izgalmas tényt gyűjtöttünk össze a filmmel kapcsolatban.

Hamarosan a mozikban az azonos cimű nemzetközi bestseller adaptációja, A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt. A produkciót Jon Goldman forgatókönyve alapján Ken Scott rendezte (Elpuskázva, Üzlet bármi áron), míg a főbb szerepeket Bérénice Bejo, Barkhad Abdi, Dhanush, Erin Moriarty, Sarah-Jeanne Labrosse, Seema Biswas és Abel Jafri alakítják.

Íme tehát 10 izgalmas tény a premierfilmről, amit valószínűleg nem tudtál:

  • Bérénice Bejo egy hónapon át napi három órát gyakorolt a filmben látható, mindössze 3 perces táncjelenetre.
  • A producerek Ken Scott 2012-es Starbuck című filmjének láttán döntötten a quebeci rendező mellett. A produkció hatalmas közönségsiker lett Kanadában, és a kritikusok is pozitívan fogadták, sőt, a filmhez remake is készült Franciaországban José Garcia rendezésében, de Hollywood is lecsapott rá. A dolog érdekessége, hogy az amerikai remake-et szintén Scott rendezte Vince Vaughn-nal a főszerepben.
  • A film egyik főszereplője, Gérard Jugnot elárulta, hogy nagyon tartott attól, hogy angol nyelven kell majd játszania, különösen azt követően, hogy kiderült, Ken Scott rendező átírt néhány jelenetet. "Kicsit bepánikoltam, mivel rengeteg időt töltöttem azzal, hogy memorizálja a szövegem, épp ezért örültem volna, ha nem kerülnek bele nagy változtatások" - mondta el egy interjúban.
  • A film főszerepét alakító Dhanush nyugaton kevéssé ismert, azonban Bollywoodban és a tamil nyelvterületeken (Tollywood) nagy népszerűségnek örvend nem csak színészi, de énekesi és produceri munkásságának is köszönhetően. A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt első nemzetközi stábbal forgatott filmje, melyben főszerepet játszik.
  • Ken Scott rendező elmondta, hogy Steven Spielberg, Martin Scorsese és Roberto Benigni filmjei jelentettek számára inspirációt. A direktor a forgatás megkezdése előtt újra elolvasta Voltaire Candide-jét és Homérosz Odüsszeiáját.
  • A film alapjául szolgáló azonos című bestsellert több mint 30 nyelvre fordították le, és több mint 300 ezer példányban értékesítették.
  • A filmet eredetileg az Oscar-díjra jelölt iráni rendezőnő, Marjane Satrapi rendezte volna, de a direktori széket végül a kanadai filmes, Ken Scott kapta.
  • A nő szerepét, akivel a főszereplő fakír megismerkedik Rómában, eredetileg Uma Thurman játszotta volna, azonban végül Berencie Béjo kapta meg a szerepet.
  • A filmet négy országban forgatták: Indiába, Franciaországban, Olaszországban és Líbiában.
  • A film Romain Puertolas azonos című regényének adaptációja.

Hazai premierdátum: 2018.10.11.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni:

dráma | vígjáték

Egy fiatal fakír anyja halála után úgy dönt, hogy felkutatja Franciaországban élő apját, és útnak indul Indiából, ám már az elején nem úgy sülnek el a dolgok, ahogy... több»