Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
79%

A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt (2018)

The Extraordinary Journey of the Fakir
Filmadatlap
 
30
Szereplők
11
Vélemények
25
Képek
2
Videók
 
Ms. Akárki   2019. 07. 23.

legújabb vélemény

Kellemes kikapcsolódás. Egyik ismerősömmel néztem meg mert elrángatott, de nem bántam meg. Az egész egy nagy vicc volt, de az a kis aranyos romantikus szál miatt érdemes volt végignézni. Véletlenek sorozata az egész élet az biztos. Mondjuk neki mindennel halálosan nagy szerencséje voltXD

 
indingo   2019. 03. 04.

Imádom a kicsit amerikásított indiai filmeket. Nagyon helyes a története, igazi romantikus film. Gyönyörű helyszíneken játszódik.


 
Thibo84   2019. 03. 01.

Először csak a címe miatt akartam megnézni, mert mulattatónak tartottam és adtam neki egy esélyt - de nem fűztem hozzá sok reményt-, majd azt vettem észre, hogy magával ragadt a történet és a szereplők. Könnyed, szórakoztató, jó kis kikapcsolódás, az... több»

 
Norbert93   2019. 03. 16.

Két dolog miatt fogtam neki: szórakoztató volt a címe és nagyon unatkoztam. De nem bántam meg. Igazi aranyos, tanulságos utazás, ami a végén ugyanoda vezet vissza, de rengeteg élettapasztalattal. Sokszor láttuk vagy olvastuk már ezt a fajta toposzt, ... több»

 
Berto49   2019. 02. 25.

Leplezetlen reklám projekt

Bárcsak a film is olyan érdekes lett volna, mint a címe! Gondolom, hogy nem én vagyok az egyedüli, akinek a könyökén jön ki az emigráns problematika és a kilógó lólábhoz hasonlító politikai korrektség (PC). Amennyiben indiai főszereplőt szeretnék látni (az igazat megvallva nem igazán vágyok rá) akkor a töméntelen mennyiségű Bollywood választékhoz fordulok. A kanadai rendező Hollywood és az indiai filmgyártás elvárásainak is meg akart felelni, de leginkább egy irreális történettel összehányt reklám projekt jött ki a keze alól. Még a film megnézése előtt „bespájzoltam” Romain Puertolas könyvét, amely alapján készült ez a vígjátéknak nehezen nevezhető adaptáció, de a film láttán gyorsan lemondtam az elolvasásáról. Még az sem tántorított el a döntésemtől, hogy a szerző első könyve szerepelt a bestseller listákon, sőt az ezeken szereplő műveket mindig egy kis gyanakvással olvasom, mert általában nagyobb a füstjük, mint a lángjuk. A film sikeresen gyarapította a gyorsan felejthető filmek mostanában egyre szaporodó számát. Valódi értékelésem 2/3 lenne, de most kivételesen elnéző vagyok.

1
 
Timcsi   2019. 03. 09.

Szuper a története. Én sokat nevettem rajta, de a fiú édesanyja iránt érzett szeretete viszont nagyon megható volt.

 
stomachh   2019. 02. 23.

Van a tortenetnek ive, jol epitkezik a film. Igazan kellemes "mese", szorakoztato, kikapcsolo tortenet, biztos jo regenyben is. Nem emelkedik a filmtortenet nagy klasszikusai koze, de igen kellemesse tudja tenni az ember napjat.

A film összbevétele 2 809 797 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 8 848 205 forintot termelt. A hazai mozik összesen 6 925 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Bérénice Bejo egy hónapon át napi három órát gyakorolt a filmben látható, mindössze 3 perces táncjelenetre.

(hp )
 

A producerek Ken Scott 2012-es Starbuck című filmjének láttán döntötten a quebeci rendező mellett. A produkció hatalmas közönségsiker lett Kanadában, és a kritikusok is pozitívan fogadták, sőt, a filmhez remake is készült Franciaországban José Garcia rendezésében, de Hollywood is lecsapott rá. A dolog érdekessége, hogy az amerikai remake-et szintén Scott rendezte Vince Vaughn-nal a főszerepben.

(hp )
 

A film egyik főszereplője, Gérard Jugnot elárulta, hogy nagyon tartott attól, hogy angol nyelven kell majd játszania, különösen azt követően, hogy kiderült, Ken Scott rendező átírt néhány jelenetet. "Kicsit bepánikoltam, mivel rengeteg időt töltöttem azzal, hogy memorizálja a szövegem, épp ezért örültem volna, ha nem kerülnek bele nagy változtatások" - mondta el egy interjúban.

(hp )
 

A film főszerepét alakító Dhanush nyugaton kevéssé ismert, azonban Bollywoodban és a tamil nyelvterületeken (Tollywood) nagy népszerűségnek örvend nem csak színészi, de énekesi és produceri munkásságának is köszönhetően. A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt első nemzetközi stábbal forgatott filmje, melyben főszerepet játszik.

(hp )
 

Ken Scott rendező elmondta, hogy Steven Spielberg, Martin Scorsese és Roberto Benigni filmjei jelentettek számára inspirációt. A direktor a forgatás megkezdése előtt újra elolvasta Voltaire Candide-jét és Homérosz Odüsszeiáját.

(hp )
 

A film alapjául szolgáló azonos című bestsellert több mint 30 nyelvre fordították le, és több mint 300 ezer példányban értékesítették.

(hp )
 

A filmet eredetileg az Oscar-díjra jelölt iráni rendezőnő, Marjane Satrapi rendezte volna, de a direktori széket végül a kanadai filmes, Ken Scott kapta.

(hp )
 

A nő szerepét, akivel a főszereplő fakír megismerkedik Rómában, eredetileg Uma Thurman játszotta volna, azonban végül Berencie Béjo kapta meg a szerepet.

(hp )
 

A filmet négy országban forgatták: Indiába, Franciaországban, Olaszországban és Líbiában.

(hp )
 

A film Romain Puertolas azonos című regényének adaptációja.

(hp )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.