Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
81

A fakír, aki egy IKEA szekrényben ragadt (2018)

The Extraordinary Journey of the Fakir
Filmadatlap
 
30
Szereplők
10
Vélemények
19
Képek
2
Videók
 
indingo   2019. 03. 04.

Imádom a kicsit amerikásított indiai filmeket. Nagyon helyes a története, igazi romantikus film. Gyönyörű helyszíneken játszódik.

 
Berto49   2019. 02. 25.
Leplezetlen reklám projekt

Bárcsak a film is olyan érdekes lett volna, mint a címe! Gondolom, hogy nem én vagyok az egyedüli, akinek a könyökén jön ki az emigráns problematika és a kilógó lólábhoz hasonlító politikai korrektség (PC). Amennyiben indiai főszereplőt szeretnék látni (az igazat megvallva nem igazán vágyok rá) akkor a töméntelen mennyiségű Bollywood választékhoz fordulok. A kanadai rendező Hollywood és az indiai filmgyártás elvárásainak is meg akart felelni, de leginkább egy irreális történettel összehányt reklám projekt jött ki a keze alól. Még a film megnézése előtt „bespájzoltam” Romain Puertolas könyvét, amely alapján készült ez a vígjátéknak nehezen nevezhető adaptáció, de a film láttán gyorsan lemondtam az elolvasásáról. Még az sem tántorított el a döntésemtől, hogy a szerző első könyve szerepelt a bestseller listákon, sőt az ezeken szereplő műveket mindig egy kis gyanakvással olvasom, mert általában nagyobb a füstjük, mint a lángjuk. A film sikeresen gyarapította a gyorsan felejthető filmek mostanában egyre szaporodó számát. Valódi értékelésem 2/3 lenne, de most kivételesen elnéző vagyok.


 
Thibo84   2019. 03. 01.

Először csak a címe miatt akartam megnézni, mert mulattatónak tartottam és adtam neki egy esélyt - de nem fűztem hozzá sok reményt-, majd azt vettem észre, hogy magával ragadt a történet és a szereplők. Könnyed, szórakoztató, jó kis kikapcsolódás, az egymást követő események nem hagyják lankadni a figyelmet. Igaz nincs benne semmi látványos akció, de még is bátran merem ajánlani.

 
Norbert93   2019. 03. 16.

Két dolog miatt fogtam neki: szórakoztató volt a címe és nagyon unatkoztam. De nem bántam meg. Igazi aranyos, tanulságos utazás, ami a végén ugyanoda vezet vissza, de rengeteg élettapasztalattal. Sokszor láttuk vagy olvastuk már ezt a fajta toposzt, de nem ilyen köntösben. A vígjáték vonala vicces, de nem erre épít és nem is baj. A drámai vonala is drámai, de nem túl tragikus témájú és nem lesújtó. És igazság szerint ez sem baj, mert a film nem is akarja magát komolyan venni, ami szintén az előnyére válik. EGY KIS SPOILER! Voltak kritizálható jelenetek (táncoló-éneklő rendőrök) és voltak tökéletesek ( a migránsfaluban a pénzosztás vagy a zárójelenet az Eiffel torony tetején). Összességében egy élvezhető és szerethető film a Fakír, amit egyáltalán nem bántam meg, hogy megnéztem, de nem vált a kedvenccé vagy klasszikussá.

 
Timcsi   2019. 03. 09.

Szuper a története. Én sokat nevettem rajta, de a fiú édesanyja iránt érzett szeretete viszont nagyon megható volt.

Dhanush
Bérénice Bejo
Dhanush
Bérénice Bejo
Dhanush
Bérénice Bejo
Bérénice Bejo
Dhanush
Hearty Singh
Dhanush
Bérénice Bejo
Dhanush
Dhanush
Bérénice Bejo
Dhanush
Bérénice Bejo
Bérénice Bejo
Dhanush
Barkhad Abdi
Dhanush
Dhanush
Dhanush
Bérénice Bejo
Hearty Singh
Seema Biswas
Dhanush
 

Bérénice Bejo egy hónapon át napi három órát gyakorolt a filmben látható, mindössze 3 perces táncjelenetre.

(hp)
 

A producerek Ken Scott 2012-es Starbuck című filmjének láttán döntötten a quebeci rendező mellett. A produkció hatalmas közönségsiker lett Kanadában, és a kritikusok is pozitívan fogadták, sőt, a filmhez remake is készült Franciaországban José Garcia rendezésében, de Hollywood is lecsapott rá. A dolog érdekessége, hogy az amerikai remake-et szintén Scott rendezte Vince Vaughn-nal a főszerepben.

(hp)
 

A film egyik főszereplője, Gérard Jugnot elárulta, hogy nagyon tartott attól, hogy angol nyelven kell majd játszania, különösen azt követően, hogy kiderült, Ken Scott rendező átírt néhány jelenetet. "Kicsit bepánikoltam, mivel rengeteg időt töltöttem azzal, hogy memorizálja a szövegem, épp ezért örültem volna, ha nem kerülnek bele nagy változtatások" - mondta el egy interjúban.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.