Az Oscar-jelölt Dev Patel lovagként tűnt fel egy hétfő esti dél-ausztráliai kisbolt előtti késelés során. A A zöld lovag sztárja közbelépett, miután szemtanúja volt egy verekedésnek, amelynek során egy nő mellkason szúrt egy férfit.

Patel képviselői megerősítették az IndieWire-nek, hogy - ahogy arról először a 7News Australia számolt be - az eset az ausztráliai Adelaide-ben történt, és hozzátették, hogy végül "nem voltak hősök" a szituációban.

"Dev a természetes ösztöneire hallgatva cselekedett, hogy megpróbálja de-eszkalálni a helyzetet és szétválasztani a verekedést" - mondták Patel képviselői - "A csoport szerencsére sikerrel járt ebben, és a helyszínen maradt, hogy biztosítsa a rendőrség és végül a mentők kiérkezését".

A támadásban megsérült férfit kórházba szállították, és nem életveszélyes sérülésekkel kezelték. A nőt letartóztatták, és súlyos testi sértést okozó bántalmazással vádolták, és nem engedték óvadék ellenében sem szabadlábra.

"Ez a konkrét incidens rávilágít egy nagyobb rendszerszintű problémára, hogy a társadalom marginalizált tagjait nem kezelik azzal a méltósággal és tisztelettel, amit megérdemelnek" - folytatták Patel képviselői - "Reméljük, hogy az a szintű médiafigyelem, amit ez a történet kap (pusztán azért, mert Dev, mint híres ember, érintett volt), katalizátorként hathat a törvényhozókra, hogy együttérzőbben határozzák meg a hosszú távú megoldásokat, hogy segítsenek nemcsak az érintett egyéneknek, hanem a közösség egészének."

Patel jelenleg a A Majomember című játékfilmes rendezői debütálásának utómunkálatain dolgozik, amely egy Indiában frissen szabadult volt fegyencről szól, akinek nehézséget okoz a külvilághoz való alkalmazkodás. Patel a forgatókönyv társszerzője és a film főszereplője is, Sharlto Copley és Sobhita Dhulipala mellett. Patel emellett Wes Anderson Roald Dahl-regényének adaptációjához, a Henry Sugar csodálatos világához is nevét adja. A Netflix-film főszereplői Benedict Cumberbatch, Rupert Friend, Ben Kingsley, Richard Ayoade és Ralph Fiennes.

Patel, akit 2017-ben Oscar-díjra jelöltek az Oroszlán című filmért, legutóbb David Lowery A zöld lovag című arthouse Artúr-eposzában játszott, amelyet 2021 nyarán mutatott be az A24. A színész korábban szerepelt az Amazon Prime Video Modern szerelem című sorozatában, valamint a David Copperfield rendkívüli élete című filmben.