A tengerentúlon bukás, itthon siker az Éjszakai hajsza, mindenhol tarolt a HamupipőkeA kép forrása: Intercom

Az élen nyitott Liam Neeson legújabb filmje, az Éjszakai hajsza, A cipőbűvölő a második, míg a dobogó harmadik fokát a Spongyabob: Ki a vízből! foglalhatta el.

Neeson neve jó ómen a hazai forgalmazónak, a színész legutóbbi filmjei kivétel nélkül nézők tízezreit csábította mozikba az utóbbi években. Nem volt ez máshogy az Éjszakai hajsza esetében sem, a film a maga 22 ezres nézőszámával magabiztosan végzett az első helyen. Őt követi jócskán lemaradva Adam Sandler vegyes fogadtatású vígjátéka, A cipőbűvölő, melyre közel 16 ezren váltottak jegyet a hétvégén. A Spongyabob: Ki a vízből! továbbra is remekül szerepel megőrizve dobogós helyezését. A Liza, a rókatündér egy helyet lépve előre a Top10-es lista ötödik helyét szerezte meg. A filmre eddig összesen kis híján 63 ezer néző volt kíváncsi, a produkció összbevételei meghaladják a 86 millió forintot.

A premierfilmek közül 6 ezer nézőjével egyedül az Elemi szerelem fért fel a hétvégi toplistára. Az újra mozikba kerülő 2001: Űrodüsszeia 8 vásznon mutatkozott be, akárcsak A föld sója. Míg előbb 2600, utóbbi csak 609 nézőt csábított a vetítőtermekbe.

Hamupipőke 2015 Lily James, Cate Blanchett

A tengerentúlon óriási siker a legújabb Disney produkció, a Hamupipőke. A film csak az Államokban 70 millió dollárt kaszált, melyet világszerte további 62 millióval fejelt meg. A film ezen a héten debütál a haza mozikban. Észak-Amerikában alaposan elhasalt az  Éjszakai hajsza, a film mindössze 11 milliót hozott.