Meghalt Angela Lansbury (galériánkban), a háromszoros Oscar-jelölt színésznő. 96 éves volt.

A Gyilkos sorok színésznőjét otthonában, álmában érte a halál a családja közleménye szerint. Néhány nap múlva töltötte volna be a 97. életévét.

"Dame Angela Lansbury gyermekei szomorúan jelentik be, hogy édesanyjuk ma, 2022. október 11-én, kedden hajnali fél kettőkor, Los Angeles-i otthonában békésen, álmában elhunyt, mindössze öt nappal 97. születésnapja előtt" - áll a közleményben.

"Három gyermeke, Anthony, Deirdre és David mellett három unokáját, Petert, Katherine-t és Iant, valamint öt dédunokáját és testvérét, a producer Edgar Lansburyt hagyta hátra. Halála előtt 53 évig volt Peter Shaw felesége. Egy később meghatározandó időpontban zártkörű családi szertartást tartanak."

Lansbury a legtöbbek számára Jessica Fletcher özvegy krimiírónőként ismert a CBS Gyilkos sorok című sorozatából, amely 1984 és 1996 között 12 évadon keresztül futott, és a csatorna egyik legsikeresebb sorozatának számított.

Tehetséges énekesnő, aki a Disney 1991-es A szépség és a szörnyeteg című rajzfilmjében Mrs. Potts hangját kölcsönözte, és ő énekelte a film címadó dalát. 2016-ban, 90 évesen Lansbury élőben énekelte a film főcímdalát a Lincoln Center Alice Tully Halljában a film 25. évfordulója alkalmából.

A londoni születésű színésznő öt Tony-díjat is nyert, legutóbb 2009-ben a Blithe Spirit legjobb női főszereplőjeként.

2018-ban a Mary Poppins visszatérben láthattuk utoljára a mozikban.

Nyugodjék békében.

Hírességek, akik 2022-ben távoztak az élők sorából

#1
Angela Lansbury

Angela Lansbury

szül. 1925. 10. 16. - elhunyt 2022. 10. 11.
Poplar, London, England, Egyesült Királyság
Dame Angela Brigid Lansbury az angliai Poplarban született, 1925. október 16-án. Édesanyja szintén színésznő volt, míg édesapja politikus és üzletember. A férfi halálát követően anyja összeköltözött egy ír családos férfivel, akit azonban erőszakos és féltékeny természete miatt a német bombázások idején elhagyott;... több»