Arany Málna 2023: Egy Netflix-film lehet az év legrosszabbja, 8 kategóriában is jelölték

Hagyományosan az Oscar-jelölések bejelentése előtti napon jelentették be az Arany Málna jelöléseket

Ana de Armas Netflix-filmje, a Szöszi nem kevesebb, mint nyolc jelölést kapott (egyebek mellett legrosszabb film, forgatókönyv, rendezés). Hét kategóriában is esélyes az Arany Málnára a Good Mourning, míg a Tom Hanks-féle Pinokkió 6 jelölést gyűjtött be. 

Az Arany Málna testülete nem feledkezett meg a Morbiusról (5 jelölés), A Sellő és a Napkirályáról (3 jelölés) és a Jurassic World: Világuralomról sem (3 jelölés), melyek mind esélyesei a citromdíjnak.

Egyénileg Machine Gun Kelly, a Good Mourning rendezője, forgatókönyvírója és sztárja (valamint Megan Fox párja) kapta a legtöbb jelölés, összesen négyet. Filmbeli partnere, a Mod Sun három jelölést kapott, akárcsak Tom Hanks, aki a Pinokkió főszerepében nem igazán győzte meg a szavazókat.

A jelöltek bejelentésre után jókora botrány kerekedett, melynek az lett a vége, hogy a szervezők bocsánatot kértek, visszavonták a jelölést, és egy új szabályt is bevezettek. Erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

48 Szöszi  (2022)

családi | dráma | életrajzi | misztikus | romantikus

A filmben, Andrew Dominik rendező tolmácsolásában megismerhetjük Marilyn Monroe életét és munkásságát. A produkció alapját Joyce Carol Oates azonos című regénye... több»