Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
51%

A Sellő és a Napkirály (2022)

The King's Daughter
Filmadatlap
 
29
Szereplők
3
Vélemények
15
Képek
4
Videók

Galéria (15)

Kaya Scodelario
Crystal Clarke
Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
William Hurt
Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
Pierce Brosnan
Pablo Schreiber
Ben Lloyd-Hughes

Videók (4)

 
Artemisia   2022. 12. 20.

legújabb vélemény a nap véleménye

4
A sellő dala

Vonda N. McIntyre 1997-es regényéből már 2014-ben leforgatták, de csak most érkezett meg Sean McNamara filmje, melyben Pierce Brosnan az örök életre vágyó XIV.Lajos bőrébe bújik. Az alapanyagként szolgáló regény, A Nap és a Hold dala egy lebilincselő... teljes kritika»

 
Hitman   2022. 01. 17.

0

Én nagyon vártam ezt a filmet, már csak Pierce Brosnan alakítása miatt is. Szerintem ezzel a szereppel igazán tudott mutatni valami újat is a karrierjében. Imádtam!

 
Flavo   2022. 01. 10.

0

Bár nem kifejezetetten vagyok oda a kosztümös filmekért, engem ez a sztori teljesen megérintett. Remekül össze van rakva a forgatókönyv, szinte minden működik benne.

A film összbevétele 2 118 806 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 5 553 685 forintot termelt. A hazai mozik összesen 4 342 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film forgatókönyve Vonda N. McIntyre regénye alapján készült.

(csd)
 

Ez volt William Hurt utolsóként megjelent filmje, amelyet még életében forgattak, de nem ez volt az utolsó filmje, hiszen a The King's Daughter 8 évvel a megjelenés és Hurt halála előtt forgatták.

(csd)
 

Kaya Scodelario és Benjamin Walker először csókolóztak a képernyőn. Később összeházasodtak.

(csd)
 

Benjamin Walker (Yves De La Croix) Kaya Scodelario (Marie-Josephe D'Alember) felesége.

(csd)
 

A forgatás 2014 májusában fejeződött be, és a bemutatót 2015 áprilisára tűzték ki. Azonban egy sor esemény, kezdve azzal, hogy a stúdiók nem lelkesedtek az eredetileg bemutatott vágásért, majd az, hogy Fan Bingbing bajba került a kínai hatóságoknál adófizetés elmulasztása miatt, megakadályozta a film megjelenését.

(csd)